Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Marketing Thessaloniki - Τουρισμός Πολιτισμός

Την προηγούμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 είχα την χαρά να συμμετάσχω στο forum που συνδιοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) στο Συνεδριακό Κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" (Περ.8 - ΔΕΘ).
Κύριος σκοπός του forum ήταν η ανάπτυξη της συζήτησης για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος "Θεσσαλονίκη" και η σωστή προώθησή του.

Παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της πόλης Θεσσαλονίκη από ειδικούς του τουρισμού πόλεων με σκοπό την αντίληψη των δυνατοτήτων της και της ενδυνάμωσης της πόλης μας ως προορισμό city break.
Ένας άλλος βασικός στόχος ήταν η ανάδειξη της πόλης μας ως Συνεδριακό - Επιχειρηματικό τουριστικό προορισμό που σαφώς αν και εφόσον επιτευχθεί ενισχύει σημαντικά τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά τις πόλεις που καταφέρνουν να αναπτύξουν αυτού του είδους τον τουρισμό.
κύριοι Εισηγητές του forum ήταν :
Γιώργος Νικητιάδης : τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ζένια Γεωργιάδου : Διευθύνουσα Σύμβουλος της Encore Enterpreneurship
Σπύρος Πέγκας : Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης
Handan Boyce : General Dierector του Halic Congress Center της Κωνσταντινούπολης
Πάνος Τζιβανίδης : head of travel & Conferences Services Division της UEFA
Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος : CEO της DOMOTEL SA
Αλέξιος Δέφνερ : Αναπληρωτής Καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Καίτη Τζιτζικώστα : Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής επιτροπής της Unesco
Μαρία Πασχαλίδου : Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης
Βαρβάρα Αυδή: Αντιπρόεδρος των Historic Hotels of Europe
Απόστολος Καλφόπουλος: Αρχιτέκτων Επιμελητής Εκθέσεων, Λέκτορας στο ΑΠΘ
Ελένη Σωτηρίου: Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού
Νίκος Στεφανίδης : Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑLIVE
Βαλεντίνη Αμαραντίδου : Γενική Διευθύντρια της ARTION
Βιργινία Δημαρέση: Διευθύντρια Ενημέρωσης και Ειδήσεων της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
Τα γενικά συμπεράσματα από την συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο forum μπορώ να πω ότι είναι θετικά, όμως όπως σε κάθε τέτοια εκδήλωση έτσι και σε αυτήν ακούστηκαν υπερβολές και δεν ακούστηκαν πράγματα που εγώ προσωπικά θεωρώ σημαντικά. 
Το πολύ σημαντικό είναι ότι έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισαν να ασχοληθούν με το θέμα της πόλης μας ως προορισμό και επιτέλους διαπιστώσαμε ότι δεν φταίει για όλα η Αθήνα...
Επιτέλους διαπιστώσαμε ότι αυτή η πόλη πραγματικά έχει μεγάλες δυνατότητες αρκεί εμείς να το πιστέψουμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας. ΟΛΟΙ ΜΑΣ....
Επιτέλους διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ώστε να κάνουμε την Θεσσαλονίκη έναν πολύ καλό προορισμό για διάφορα είδη θεματικού  τουρισμού (Συνεδριακός, Θρησκευτικός, Γαστρονομικός κ.λπ.)
Φυσικά δεν έλειψαν και οι Υπερβολές όπως συμβαίνει φυσικά πάντα και οι πολιτικές μικρότητες. 
Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα κατά την προσωπική μου άποψη στην Ελληνική πραγματικότητα. Ποτέ δεν χτίσαμε πάνω σε κάτι που υπήρχε ώστε να το κάνουμε καλύτερο. Αναλωνόμαστε στο να ευλογούμε τα δικά μας γένια και τις δικές μας ενέργειες, προσπαθώντας να υποτιμήσουμε και να χλευάσουμε όποια προσπάθεια έχει γίνει από τους προηγούμενους..
Αν το καταλάβουμε αυτό και αν αποφασίσουμε να οικοδομήσουμε διορθώνοντας ή βελτιώνοντας τα κακώς κείμενα και αναπτύσσοντας τα καλώς έχοντας σαν γνώμονα το συμφέρον της πόλης και της πατρίδας μας είναι βέβαιο ότι θα πάμε μπροστά
Αν μείνουμε στην μικροψυχία μας τότε δεν έχουμε μέλλον.
Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε την κρίση είναι να "χαμογελάμε" περισσότερο. και για να μην παρεξηγηθώ αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι την στιγμή που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ειδικά προς τους επισκέπτες της πόλης.
Το βέβαιο είναι ότι η Θεσσαλονίκη μια πόλη με 2500 χρόνια ιστορίας είχε έχει και θα έχει την δική της μοναδική πορεία στην Ιστορία...
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου