Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Business Tips - 9η Ανάρτηση χρησιμοποιώντας το telemarketing


είτε μας αρέσει είτε το μισούμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι το telemarketing (τηλεπωλήσεις) είναι ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά θα μπορούσαμε να πούμε και αποτελεσματικό στο εμπόριο.
Προσλαμβάνοντας π.χ. μια ομάδα 15 telemarketers των οποίων το έργο είναι να κάνουν κλήσεις για λογαριασμό των επιχειρήσεων και του πελάτη τους κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα αυτών  των ψυχρών πωλήσεων είναι δημιουργούνται μια σειρά επαφών που συνολικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι με μέσο όρο 5 επαφών ανά πωλητή μπορεί να οδηγήσει σε 75 επαφές ημερησίως και 350 επαφών κάθε εβδομάδα, που κατά μέσο όρο
θα οδηγήσουν σε τουλάχιστον 5 ισχυρές επαφές κάθε μέρα (ποσοστό περίπου 7%).
Στη συνέχεια, στην υπόθεση θα εμπλακούν αυτοί που είναι ειδικοί στην ολοκλήρωση της πώλησης. Έτσι, με τη δημιουργία της λίστας επαφών κάθε μέρα μπορούμε να πούμε ότι οδηγούμαστε σε μια σημαντική λίστα επαφών που μπορεί να οδηγήσει σε 75 ισχυρές επαφές κάθε εβδομάδα (ποσοστό περίπου 20%)
Από αυτά με την κατάλληλη επικοινωνιακή προσέγγιση αλλά και με τον αρμόζοντα χειρισμό μπορεί να επέλθει  κλείσιμο συμφωνίας ίσως και 15 από αυτούς (ποσοστό 20%).
Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στη βάση δεδομένων για περαιτέρω επαφή και αξιολόγηση και επεξεργασία. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε την δύναμη που μας δίνει μια μεγάλη και ενημερωμένη λίστα επαφών και δεδομένων…
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου