Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

4 Τρόποι για να κάνετε το Βιογραφικό σας πιο Εμπορεύσιμο….


Πόσο αποτελεσματικά μπορεί το βιογραφικό σας, να σας «πουλήσει» σε έναν μελλοντικό εργοδότη; Στην σημερινή αγορά εργασίας το να έχει κανείς ένα αποτελεσματικό βιογραφικό είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.
Ένα site εύρεσης εργασίας δημοσίευσε πρόσφατα μια σειρά συμβουλών που αφορούν έμπειρους επαγγελματίες και άτομα που αναζητούν εργασία και είναι μακροχρόνια άνεργοι.. Αν και για την κατηγορία αυτή των ανέργων δείχνουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια γενικότερα θα πρέπει να πούμε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας άνεργοι είναι άνεργοι κατά μέσο όρο περισσότερους από 10 μήνες και πραγματικά αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι συμβουλές που παρατίθενται παρακάτω αφορούν ΟΛΟΥΣ και ισχύουν για οποιονδήποτε που θέλει να ανανεώσει και να ενημερώσει το βιογραφικό του, για όλους αυτούς που αναζητούν εργασία και αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν καλύτερο σχετικά με τον εαυτό τους.
Μην κάνετε το βιογραφικό για σας…
Φυσικά και το βιογραφικό αφορά εσάς, ποια είναι τα στοιχεία, η εμπειρία οι ικανότητες κ.λπ. Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί για το τι φέρνει στο τραπέζι το βιογραφικό σας.. ποιες δεξιότητες φανερώνει και όχι ποιες δεν έχουν καμία σχέση με την θέση την οποία επιδιώκεται να πάρετε.. π.χ. Τώρα είναι η στιγμή για την εξάλειψη του ξεπερασμένου «στόχου» σχετικά με την επιδιωκόμενη εργασία. Και δεν επαρκεί μια απλή συνοδευτική επιστολή σχετικά με την αναζήτηση στόχου…Θα πρέπει να γίνει σχετικά με το τι μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρία ή σχετικά με την θέση που σας ενδιαφέρει
Το λιγότερο είναι περισσότερο…
Να είστε «αδίστακτοι» στην επεξεργασία του βιογραφικού σας.. Μην χρησιμοποιείται μεγάλα κείμενα. Χρησιμοποιείστε κουκίδες… Μην αναγκάζετε αυτόν που θα αξιολογήσει το βιογραφικό σας να διαβάσει πολύ γιατί το πιο πιθανό είναι να μην το κάνει. Οτιδήποτε δεν σας «πουλάει» ως έναν αξιόλογο υποψήφιο κόψτε το..
Αποκτήστε νέες πιστοποιήσεις και δεξιότητες – Επενδύστε στον εαυτό σας
Εάν σήμερα που μιλάμε είστε άνεργοι, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο ώστε να μάθετε μια νέα δεξιότητα που είναι σχετική με την καριέρα σας αν αυτό είναι εφικτό και προσθέστε το στο βιογραφικό σας. Αν υπάρχει κάτι πραγματικά που έχει νόημα να πάρετε κάντε το και κερδίστε την σχετική πιστοποίηση. Είναι σίγουρο ότι θα κάνει το βιογραφικό πολύ πιο ανταγωνιστικό.
Εκμεταλλευτείτε το δίκτυό σας..
Τώρα που είστε άνεργοι είναι η ώρα να αντλήσετε πολύτιμες υπηρεσίες από όλο το δίκτυό σας – επίσημο και ανεπίσημο ( Facebook, Linkedln) αλλά και αλλού… Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα κοινωνικά δίκτυα οι οποίες αξιοποιούν τις επαφές π.χ. facebook όταν ξεκινάτε μια αναζήτηση για εργασία.. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες εκεί…
Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που διανύουμε.. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πολλές φορές μας φαίνονται ανυπέρβλητα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε αδρανείς και να περιμένουμε να έρθει στο πιάτο μας σαν ώριμο φρούτο η νέα θέση εργασίας. Πολλοί περιμένουν στην ουρά για την θέση αυτή και σίγουρα οι πιο ανταγωνιστικοί θα έχουν ένα σχετικό προβάδισμα στην τελική επιλογή..
Σημαντικό επίσης είναι ότι θα πρέπει η ΣΥΝΕΧΗΣ βελτίωση του εαυτού μας να αποτελεί αυτοσκοπό για την προσωπική μας αναβάθμιση.
Η αδράνεια είναι πολύ κακός σύμμαχος και οι πιτζάμες είναι η επίσημη στολή της .... Δεν θα πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας….
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου