Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μεγάλα Ρητά και Αποφθέγματα - Αποφασιστικότητα και Δουλειά..


Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα η ανάρτηση έρχεται ως έμπνευση από κάποιες συζητήσεις με σπουδαστές μου στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Αυτό που καθημερινά διαπιστώνω είναι ότι υπάρχει μια έντονη αμφισβήτηση από την πλευρά των σπουδαστών σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να επιτύχει κάποιος μόνο μέσα από την δουλειά του και με ποιον τρόπο μπορεί να καταφέρει. Μια έντονη αμφισβήτηση σχετικά με τον τρόπο μέσω του οποίου θα έρθει η επιτυχία.

Φυσικά όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σ’ αυτήν η κυρίαρχη άποψη είναι μηδενιστική και ισοπεδωτική. Όποιος πετυχαίνει είναι απλά τυχερός και ευνοημένος από τις συγκυρίες.  Φυσικά η προσωπική μου εκτίμηση και άποψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και αυτό πολλές φορές αποτελεί πηγή μόνιμων αντιπαραθέσεων. Δημιουργικών αντιπαραθέσεων που θέλω να πιστεύω μας κάνει όλους καλύτερους. Επίσης ακόμη μια διαπίστωση είναι ότι δεν επιθυμούν ιδιαίτερα την κριτική. Δεν τους αρέσει να τους κριτικάρεις επειδή απλά έχουν μια παγιωμένη άποψη για όποιο θέμα κι αν συζητάμε και δεν είναι άλλη από το να πάρεις απλά την αντίθετη θέση από την «άρχουσα τάξη» η οποία εκφράζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση στο πρόσωπο των καθηγητών.
Φυσικά και είναι δεδομένο ότι η νέα γενιά τα ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, με μια και μόνο μία προϋπόθεση. Την σκληρή δουλειά, μέσα από την οποία όποιος επιθυμεί να κατακτήσει τα πάντα τώρα, θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πολύ σκληρή δουλειά σε αυτήν την φάση σημαίνει συνέπεια, επιμονή, προσπάθεια σεβασμός και διάθεση. Τίποτε α’ αυτήν την ζωή δεν χαρίζετε σε κανέναν. Αυτός που θέλει να κερδίσει την ζωή απαιτείται να μάθει τους κανόνες και να αναπτύξει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολύ σκληρή και επίμονη εργασία. Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το:

«Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις.»  Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας

Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου