Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δωρεάν - Επιδοτούμενη Πρακτική Άσκηση Ανέργων σε Ιδιωτικές Εταιρείες


Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ενεργώντας ως Δικαιούχος, κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών».

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:
·         Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
·         Επιδοτούμενη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών (5 μήνες).
·         Υπηρεσίες υποστήριξης κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης
·         Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των νέων για ατύχημα, σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής
Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη του ωφελουμένου αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης. Αφορά στην κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την πρόσληψη και θα αποτελέσει αντικείμενο άλλης πρόσκλησης

Ο δικαιούχος άνεργος αφού εκπαιδευτεί στο ΚΕΚ, θα απασχοληθεί σε εταιρείες με τη μορφή πρακτικής άσκησης, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρεία.
Ο αριθμός των ανέργων που μπορεί να προσλάβει κάθε εταιρεία ισούται με το 30% του προσωπικού της. Υπολογίζεται πως οι υποψήφιοι θα είναι διαθέσιμοι για πρακτική άσκηση από τα μέσα του καλοκαιριού.
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Αlpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου