Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλα ρητά και αποφθέγματα--- Σχετικά με την εμπειρία


Σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που θεωρώ καταλυτικής σημασίας σχετικά με την μάθηση αλλά και όλα όσα αυτή μπορεί να προσφέρει σχετικά σε μια επιχείρηση αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο… Αναφέρομαι φυσικά στην εμπειρία και σε όσα καλά ή άσχημα εκπορεύονται από αυτήν.

Η εμπειρία λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η γνώση και η δεξιότητα που στηρίζεται στην παρατήρηση και στην πρακτική εξάσκηση και αποκτάται με την πάροδο του χρόνου. Π.χ. στην εργασία: οι τεχνίτες μαθαίνουν τη δουλειά, βλέποντας, αρχικά, άλλους, που είναι εξειδικευμένοι, ενώ μετά δοκιμάζοντας μόνοι τους. Έτσι με τον καιρό βελτιώνονται, μαθαίνουν καινούρια πράγματα και διδάσκονται πολλές φορές από τα λάθη τους. Στην επιστήμη η εμπειρία έχει στενή σχέση με το πείραμα, το οποίο συμπληρώνει την παρατήρηση. Η δεύτερη έννοια της εμπειρίας είναι το βίωμα μιας κατάστασης, που είναι κομμάτι της συνολικής εμπειρίας (πείρας) του ανθρώπου.
Σαφώς και στις μέρες μας οι έμπειροι επαγγελματίες είναι αυτοί που αμείβονται καλύτερα. Φυσικά οι νέοι θέλουν να αμειφθούν όπως και οι έμπειροι και θέλουν να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες σχετικά με τις εργασίες που τους αναθέτουν, χωρίς να μπορούν ή να θέλουν να περιμένουν…..
καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω ότι πολύ απλά:
«Η εμπειρία είναι ένας σκληρός δάσκαλος, επειδή δίνει πρώτα την δοκιμασία και μετά το μάθημα» Vernon Law
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου