Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ στην λειτουργία των ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Δέχθηκα ένα mail από τον φίλο Πρασκίδη Χρήστο στο οποίο περιγράφονται οι δράσεις που αποφασίστηκαν ώστε να μην λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων στην Βόρεια Πιερία και πιο συγκεκριμένα στο Αιγίνιο. Το παραθέτω σήμερα αυτούσιο ευελπιστώντας να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην πραγματοποιηθεί αυτή η ανακοίνωση της λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου.

Αγαπητοί φίλοι
Πριν από τέσσερα χρόνια άρχισε ένας αγώνας για να μη υλοποιηθεί η απόφαση να χτιστούν διόδια στο Βόρειο άκρο της Πιερίας στο Αιγίνιο, που απομονώνουν το νομό από το σημαντικότερο αστικό και οικονομικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας του οικονομική ασφυξία. Αν και τα διόδια κατασκευάστηκαν, οι αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι και απέτρεψαν μέχρι σήμερα τη λειτουργία τους που έγινε προσπάθεια να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου του 2010.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε ξανά την προσπάθεια λειτουργίας τους, που σε πρώτη φάση θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης προς τη Θεσσαλονίκη κατά 2 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. (από 4,80 θα γίνει 6,80 για μια διαδρομή με επιστροφή) κάτι που συνεχώς θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Η καταστροφή της οικονομίας της Βόρειας Πιερίας και του νομού ολόκληρου (ό,τι έχει απομείνει) είναι επί θύραις. Η εταιρεία «αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας τους τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύδνας – Κολινδρού και οι φορείς του δήμου αποφάσισαν κινητοποιήσεις.
 Την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 10:00 το πρωί οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση στα διόδια, με στόχο την μη λειτουργία τους. Είναι σημαντικό να είμαστε εκεί ΟΛΟΙ.
Τα σχολεία του δήμου, οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες του δε θα λειτουργήσουν.
Επίσης δημιουργείται ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ (όσο το δυνατόν μεγαλύτερη) που θα έχει ετοιμότητα για άμεση αντίδραση σε περίπτωση που γίνει προσπάθεια λειτουργίας τους από την Κυριακή τα μεσάνυκτα.
 Για το λόγο αυτό δημιουργείται ένας κατάλογος εθελοντών με τα τηλέφωνά τους.
Είναι σημαντικό να δηλώσουμε ΟΛΟΙ συμμετοχή και να φροντίσουμε να βρούμε και άλλους γνωστούς και φίλους που μπορούν να προσφέρουν.
 Δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο 6945268288 (με τηλεφώνημα ή με sms) είτε με απάντηση στο email που διαβάζετε ( talos@talos.com.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου