Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

17/6/2012 Εκλογές – Λογική ή Συναίσθημα ????


Σε 2 μέρες έχουμε και πάλι εκλογική αναμέτρηση στην πατρίδα μας με τα κόμματα να διεκδικούν και πάλι την ψήφο μας..
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να παραθέσω μια προσωπική διαπίστωση που προέρχεται από τα χρόνια της επαγγελματικής μου πείρας, της επαγγελματικής μου διαδρομής αλλά και την ανάγνωσης και παρατήρησης όλων των επιλογών του μέσου Έλληνα τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια.
Είμαστε κατά την γνώμη μου ο πιο συναισθηματικός λαός στον κόσμο και όλες οι αποφάσεις μας λαμβάνονται, δυστυχώς πολλές φορές, με βάση το συναίσθημα και όχι την λογική. Από τις πιο απλές καταναλωτικές αποφάσεις μέχρι τις πιο σύνθετες που αφορούν ίσως το μέλλον της χώρας μας και το μέλλον της νέας γενιάς.
Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τις αγορές μας και ας επικεντρωθούμε στις επιλογές που κάνουμε ψηφίζοντας όλα τα χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα..
Ξεκινώντας το 1974… Καραμανλής ή Τάνκς ….
Αποτέλεσμα κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά εκλογικά που ποτέ δεν είδε άλλο Ελληνικό κόμμα, με 54,75%. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει μια δυνατή Ένωση Κέντρου με 20,42% και το ανερχόμενο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με 13,58%. Εδώ ξεκινά και η μεγάλη επιρροή στο συναίσθημα του Έλληνα, ο οποίος ακούει το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίσιο συνδικάτο, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ του θανάτου και τα λοιπά ωραία, που θα οδηγήσουν στην γιγάντωση του ΠΑΣΟΚ τα επόμενα χρόνια και στην αρχή της δημιουργίας του πελατειακού κράτους που όλοι σήμερα καθυβρίζουμε. Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στο 22,5%
1977… και πάλι Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία 41,84% , ΠΑΣΟΚ 25,34% και Ένωση Κέντρου 11,95%. Στην τετραετία αυτή γίνεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η μεγάλη, κατά την γνώμη μου επιλογή, της ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά το συναίσθημα αρχίζει και επικρατεί της λογικής πολύ έντονα αφού οι Έλληνες αισθάνονται έτοιμοι να διεκδικήσουν αυτό που θεωρούν ότι στερήθηκαν όλα τα χρόνια… ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ δια μέσω του μεγαλύτερου δημαγωγού που εμφανίστηκε ποτέ στην Ελλάδα αφού ΠΑΝΤΑ είχε τον τρόπο να λέει στους Έλληνες αυτό που ήθελαν να ακούσουν και ΠΟΤΕ την αλήθεια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ο κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής που για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια γίνεται ONE MAN SHOW.
1981… Η ώρα της Αλλαγής!!!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !!!!
ΠΑΣΟΚ 48,07%, Νέα Δημοκρατία 35,88%, ΚΚΕ 10,93%. Παρατηρούμε πλέον ότι δεν υπάρχει Ένωση Κέντρου αφού απορροφήθηκε στο σύνολό της σχεδόν από το ΠΑΣΟΚ και την δυναμική του. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά όμως ο λαός δυστυχώς ξεχνά και μάλιστα ξέχασε πολύ γρήγορα ποιος και για πιο λόγο μας οδήγησε σ’ αυτό που ζούμε σήμερα. Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στο 31,2%. Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποια άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν πως στήθηκε αυτό το πελατειακό κράτος. Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ οι 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα σε μια τετραετία έγιναν 640.000 και μάλιστα με άμεσο διπλασιασμό μισθών (ποιος άραγε που γνωρίζει ελάχιστα οικονομικά μπορεί να ξεχάσει την περιβόητη Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) που προέβλεπε την εναρμόνιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων προς τα πάνω κατά ίσο ποσοστό με αυτό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έτρεχε με 20%??
Καταστροφική επιλογή φυσικά όμως όπως πάντα στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα…
1985 ……Και πάλι ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ 45,82%, Νέα Δημοκρατία 40,85%, ΚΚΕ 9,89%
Το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη τετραετία του κλυδωνίζεται από ΣΚΑΝΔΑΛΑ που όμοιά τους δεν είχαν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ κ.λπ. Όμως παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να απευθύνεται στο συναίσθημα του Έλληνα και ομολογουμένως χειριζόμενο την επικοινωνία αποτελεσματικότατα εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο. Είναι η δεύτερη τετραετία ουσιαστικά που η διαπλοκή του συστήματος εξουσίας και ημετέρων γιγαντώνεται στηρίζοντας όλες τις καταστροφικές επιλογές, αφού το 1987 το Δημόσιο Χρέος εκτινάσσεται στο 56,1% και στο τέλος της τετραετίας μετά το περιβόητο ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ στο 80,7% του ΑΕΠ. Μέσα σε 8 χρόνια εξουσίας δηλαδή το ΠΑΣΟΚ αύξησε το εξωτερικό χρέος της Ελλάδος κατά 258,66%. Ουσιαστικά το τριαπλασίασε. Τα κοινοτικά κονδύλια έρεαν προς την Ελλάδα όμως η Ελλάδα αντί για αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής χρηματοδοτούσε μ’ αυτά την κατανάλωση….
Πολλοί έγιναν μεγάλοι αυτήν την περίοδο…
1989 Ιούνιος Σκάνδαλα – Σκάνδαλα – Σκάνδαλα
Νέα Δημοκρατία 44,2%, ΠΑΣΟΚ 39,1% Συνασπισμός 13,1%
Η κοινή γνώμη έχει στρέψει την πλάτη της στο βαθύ ΠΑΣΟΚ όμως αυτό ακόμη έχει όλες εκείνες τις συνιστώσες που του επιτρέπουν να είναι ακόμη εδώ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ… Το βαθύ κράτος που έχει πλέον γιγαντωθεί στηρίζει τις επιλογές του μεγάλου Ανδρέα ακόμη και αν αυτές έφεραν καινά δαιμόνια στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι βέβαια και η περίοδος όπου όλοι θέλουν την καταδίκη όλων των υπευθύνων των σκανδάλων (πολύ συναίσθημα ε??). και οδηγούμαστε στην επαναληπτική εκλογή του
1989 Νοέμβριος .. Η Συγκυβέρνηση..
Νέα Δημοκρατία 46,19%, ΠΑΣΟΚ 40,67%, Συνασπισμός 10,97%
Το ΠΑΣΟΚ ακόμη και κάτω από την πίεση όλης της κοινωνίας για ΚΑΘΑΡΣΗ εξακολουθεί να αντιστέκεται. Είναι ακόμη εδώ με την στήριξη όλου του κρατικού μηχανισμού αλλά και όλου του μηχανισμού επικοινωνίας (πράγματι επικοινωνεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα από όλους αφού μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι Ελέφαντας ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η προβοσκίδα δεν μπορεί να κρυφτεί πια…). Κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης της Ελλάδας δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η περιβόητη συγκυβέρνηση Δεξιάς – Αριστεράς, που έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους υπεύθυνους των σκανδάλων στο ειδικό δικαστήριο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε με ψήφους 7-6!!!! Καταδικάστηκαν πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. MEA CULPA!!!! και καθαρίσαμε … Αυτό ήταν για τον μεγάλο Ανδρέα όλο το ζήτημα στο Ελληνικό πρόβλημα…
1990 Επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην Εξουσία..
Νέα Δημοκρατία 46,89%, ΠΑΣΟΚ 38,61% , Συνασπισμός 10,28%
Η κοινή γνώμη περιμένει την αλλαγή και θέλει να απαλλαγεί από το κράτος που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση στην Ελλάδα να διώξει από πάνω της τα βαρίδια των ΔΕΚΟ βρίσκει καθολική αντίσταση από το βαθύ κράτος που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά από όλα τα επικοινωνιακά μέσα που είχαν στενές σχέσεις με το κράτος ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος της τετραετίας ο Ανδρέας έρχεται και πάλι ως «σωτήρας», βαθειά άρρωστος όμως… Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος είναι πλέον 111,6%. στο τέλος του 1993. Αύξηση της τάξης του 38,28% σε σχέση με την προηγούμενη οκταετία…
Η αύξηση αυτή οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους.
Ο πρώτος είναι οι αποφάσεις της Οικουμενικής Κυβέρνησης και η πρόθεσή της να επηρεάσει την κοινή γνώμη και το εκλογικό συναίσθημα αλλά και στα τοκοχρεολύσια των προηγούμενων δανείων που πλέον γίνονται δυσβάσταχτα..
1993… Το ΠΑΣΟΚ και πάλι Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ 46,88%, Νέα Δημοκρατία 39,3%, ΠΟ.ΛΑΝ 4,88%
Το ΠΑΣΟΚ επανακάμπτει και καταλαμβάνει εκ νέου την εξουσία αφού πρώτα έπαιξε ΤΕΛΕΙΑ το επικοινωνιακό παιχνίδι και ακούμπησε για μια ακόμη φορά το συναισθηματικό του ΕΛΛΗΝΑ.
Ο Έλληνας τελικά έχει μνήμη χρυσόψαρου. Πολύ εύκολα ξέχασε και τα σκάνδαλα καθώς και όλα για τα οποία είχε καταδικάσει τον Ανδρέα και τον επαναφέρει καβάλα σ’ άλογο στην εξουσία ως Σωτήρα. Και ποιον Ανδρέα? Τον άρρωστο Ανδρέα και δημιουργείται σιγά – σιγά η νέα γενιά στελεχών που θα γιγαντώσει ακόμη περισσότερο την διαπλοκή στην πατρίδα μας.. Ο διάδοχος είναι εδώ και ονομάζεται Κώστας Σημίτης αφού κερδίζει για πολύ λίγες ψήφους την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον Άκη Τσοχατζόπουλο!!!!!!!!!
1996… Η εποχή του Σημίτη…
ΠΑΣΟΚ 41,49%, Νέα Δημοκρατία 38,12% ΚΚΕ 5,61%
Για μας ακόμη φορά ο Έλληνας αποφασίζει με βάσει το συναίσθημα αφού η εικόνα του «σοβαρού» κυρίου καθηγητή, που θα συμμαζέψει την Ελλάδα προβάλλεται σε όλους κρύβοντας φυσικά το γιγάντεμα της διαπλοκής αυτά τα χρόνια. Στο τέλος της τετραετίας σκάει σαν βόμβα στην Ελλάδα ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τους φτωχούς στους πλούσιους που έχει γίνει μέχρι σήμερα κάτω από την ομπρέλα του σοσιαλισμού…

2000 Ακόμη μια τετραετία Σημίτη….
ΠΑΣΟΚ 43,79%, Νέα Δημοκρατία 42,74% , ΚΚΕ 5,52%      
Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δεν τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα την τετραετία αυτή αποφασίζει και πραγματοποιεί όλες τις δαπάνες για την προετοιμασία των πιο ακριβών ολυμπιακών αγώνων ΟΛΩΝ των εποχών. Απ’ ευθείας αναθέσεις έργων σε ημετέρους και η διαπλοκή γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο. Η Ελλάδα μπαίνει στην οικονομική ένωση και στην ζώνη του Ευρώ. Η οικονομία κυρίως λόγω ολυμπιακών έργων τρέχει με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος εξακολουθεί να είναι στο 108,5% σημειώνοντας μια πτώση της τάξης του 2,77%. Δηλαδή ο κύριος καθηγητής, ο εξευρωπαΐστής της Ελλάδας κατάφερε μέσα σε οκτώ χρόνια, τα καλύτερα από άποψη οικονομικών συνθηκών που γνώρισε η χώρα τα τελαυτάια 100 χρόνια να μειώσει 2,77% ως ποσοστό του ΑΕΠ το Δημόσιο Χρέος.
Η πελατειακή σχέση με το βαθύ κράτος καλά κρατεί και αντέχει…
Φυσικά τα τοκοχρεολύσια είναι πλέον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για την Ελληνική οικονομία.
2004 Κώστας Καραμανλής…
Νέα Δημοκρατία 45,36% , ΠΑΣΟΚ 40, 55% , ΚΚΕ 5,90%
Η πιο παραγωγική τετραετία της Ελληνικής οικονομίας με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 6% σε ετήσια βάση που οδηγούν σε δραστική μείωση του Δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ για πρώτη φορά μετά το 1990 σε ποσοστό κάτω από το 100% του ΑΕΠ. Πιο συγκεκριμένα στο τέλος του 2008 είναι στο 97,16% δηλαδή μειώθηκε κατά 10,45%!!!!.
Παρόλα αυτά τα τοκοχρεολύσια πνίγουν την Ελληνική Οικονομία και όταν παρουσιαστεί η παγκόσμια ύφεση το 2008 η Ελλάδα θα αρχίσει να έχει σημαντικό πρόβλημα όσον αφορά την εξυπηρέτηση του χρέους της.
2007 Νέα Δημοκρατία και πάλι
Νέα Δημοκρατία 41,83%, ΠΑΣΟΚ 38,10%, ΚΚΕ 8,15%
Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει και πάλι τις εκλογές, όμως διάφορα σκάνδαλα, η ρίζα των οποίων βρίσκεται πίσω στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη (Βατοπέδι, κ.λπ.), Ζαχόπουλος, οι κουμπάροι, δομημένα ομόλογα κ.λπ. οδηγούν και πάλι στο τέλος της τετραετίας στον μεγαλύτερο εμπαιγμό των Ελλήνων (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ) κ.λπ. με αποτέλεσμα το συναισθηματικό των Ελλήνων να επιλέξει στις επόμενες εκλογές για μια ακόμη φορά αυτό που ήθελε να ακούσει παρά την αλήθεια.
Το συναίσθημα για μια ακόμη φορά υπερτερεί της λογικής και οδηγούμαστε στις εκλογές του 2009
2009 ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!!
ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48%, ΚΚΕ 7,54%
Ο λαός επιλέγει αυτήν την φορά με βάση ΜΟΝΟ το συναίσθημα και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια… Μαγειρεύοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μηχανισμός Στήριξης , Μνημόνια κ.λπ. κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελληνική Πραγματικότητα….
Εξωτερικό Χρέος της Ελλάδος ως ποσοστό του ΑΕΠ 147% το 2012. Μάλιστα !!!! μέσα σε 4 χρόνια αυξήθηκε 51,29%.
Ο δανεισμός της Ελλάδας όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα τοκοχρεολύσια, οι ανάγκες χρηματοδότησης του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ δημόσιου τομέα (900.000 δημόσιοι υπάλληλοι), οδηγούν ουσιαστικά την Ελλάδα στο αδιέξοδο με την πλήρη παράδοση στους δανειστές…
Φυσικά ο Έλληνας αποφάσισε όχι με βάση την λογική (περιορισμός κράτους, πάγωμα μισθών, στροφή στην συνεργασία με την Ρωσία και Κίνα) αλλά με βάσει το συναίσθημα και αυτό που ήθελε να ακούσει για μια ακόμη φορά!!! (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)!!!
2012 Το μεγάλο ΜΠΑΜ!!!!
Νέα Δημοκρατία 18,85%, ΣΥΡΙΖΑ 16,78%, ΠΑΣΟΚ 13,18%
Οι προηγούμενες εκλογές αποτελούν την αποκορύφωση του συναισθηματισμού κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας… Οι Έλληνες και πάλι αποφασίζοντας με βάση ΜΟΝΟ το συναίσθημα τιμωρούν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, δίνουν δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τρία πρώτα κόμματα των εκλογικών αναμετρήσεων. Καταγγελτικός λόγος, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις, αντιμνημονιακή ρητορεία. Αυτό θέλει να ακούσει ο «επαναστάτης» Έλληνας. Δεν έχει καμία σημασία αν είμαστε ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση , θα κάνουμε μορατόριουμ με την αγαπημένη γείτονα Τουρκία στα θέματα εξοπλισμών, θα καταργήσουμε όλες τις δανειακές συμβάσεις και θα είμαστε εμείς οι νέοι επαναστάτες!!!!
ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Σε δύο μέρες έχουμε και πάλι εκλογές.
Καλούμαστε και πάλι να αποφασίσουμε, όμως νομίζω ότι αυτήν την φορά θα πάμε λιγάκι πιο σοφοί στην κάλπη.
Αποφασίζουμε όχι επειδή θέλουμε να είμαστε οι τσαμπουκάδες ή οι καλοί παίκτες πόκερ που μπλοφάρουν με επιτυχία. Όποιος θέλει να παίξει στα «ζάρια» το αύριο της πατρίδας μας ας το κάνει. Πιστεύω βαθειά όμως ότι αυτοί που θα αποφασίσουν με λογική θα είμαστε σαφώς περισσότεροι αυτήν την φορά. Αρκετά πληρώσαμε με Αίμα και Ιδρώτα κύριε Τσίπρα το συναίσθημα στην Ελλάδα…
Ας αποφασίσουμε πια Ελλάδα θέλουμε και σε ποια κοινωνία θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας…
Ας σκεφτούμε έστω και για μια στιγμή ΠΡΙΝ ψηφίσουμε πόσο καταστρεπτικό για την χώρα μας θα ήταν το ενδεχόμενο μια χρεοκοπίας….
Ας δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Και είμαι βέβαιος ότι ΜΠΟΡΕΙ…
Εύχομαι κανείς αύριο να μην μετανιώσει για την επιλογή του διότι ίσως τότε να είναι αργά και για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα..
Τελικά ένα και μόνο είναι το ερώτημα : ΛΟΓΙΚΗ ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ??
Αμανιός Εμμ. Αντώνιος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου