Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τώρα το Twitter και στην αναζήτηση εργασίας!

Πηγή: http://www.kariera.gr  της Έθελ Αγγελάτου
Έχουμε ξαναθίξει το φαινόμενο Twitter και πώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην εύρεση εργασίας (για όσους το χάσατε, επισκεφθείτε αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα ενότητα εδώ). Αυτή τη φορά, θα προτείνουμε 5 έξυπνα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να μην αποβούν άκαρπες οι ενέργειές σας.
Οι περισσότεροι, ίσως να μην είχατε καν σκεφτεί πως το Twitter μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές. Κι όμως, με τη δύναμη των hashtags (#), είδατε τι σημαίνει να περνούν χιλιάδες θέσεις μπροστά απ' τα μάτια σας, οι οποίες δεν ανακοινώνονται μόνο από εταιρείες και agencies, αλλά κι από άτομα που είναι πρόθυμα να τις μοιραστούν. Ομολογουμένως, αυτό αφορά περισσότερο στο τι θα εκμαιεύσετε εσείς από την πλατφόρμα. Τι γίνεται όμως, όταν η πλατφόρμα λειτουργεί εναντίον σας, γιατί απλά "βάλατε τα χεράκια σας και βγάλατε τα ματάκια σας"; Πώς;

Κοινό μυστικό, οι υπεύθυνοι επιλογής προσωπικού, προτού επιλέξουν σε τελική φάση έναν υποψήφιο, ελέγχουν το "παρελθόν" του. Αυτό μεταφράζεται σε συλλογή συστάσεων για την προϋπηρεσία του και σε αναζήτηση πληροφοριών που τον αφορούν στα Social Media. Eιδικά στη χώρα μας, με την προσφορά εργασίας να ασφυκτιά τη ζήτηση, οι εργοδότες εξετάζουν ενδελεχώς κάθε υποψηφιότητα που τους ενδιαφέρει. Οι "βιτρίνες" που επιλέγουν να τους εκπροσωπούν, δεν είναι μόνο του LinkedIn και του Facebook, αλλά και του Twitter. Ιδού και 5 βοηθητικά tips!
Δημιουργήστε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Twitter!
Κρατήστε τον προσωπικό λογαριασμό σας στο Twitter για τους φίλους και τους γνωστούς σας – εκεί μπορείτε να κάνετε ότι tweets θέλετε και με ότι λεκτικό θέλετε. Απλώς, βάλτε του ψευδώνυμο για όνομα. Μην μπλέκετε τις καταστάσεις. Σκεφτείτε ότι αν σας "ψάξουν" στο Google με το ονοματεπώνυμό σας, θα προτιμούσατε να εμφανιστεί ένας άκρως επαγγελματικός και προσεγμένος λογαριασμός που θα λειτουργεί κατά τις παρακάτω πρακτικές. Σωστά;

Επιλέξτε όνομα και κατάλληλη περιγραφή για το νέο Twitter σας!
Το όνομα χρειάζεται να είναι επαγγελματικό (προτείνεται το ονοματεπώνυμό σας). Επιπλέον, συμπληρώστε μια περιγραφή που θα είναι σχετική με τον κλάδο, το επάγγελμα, την εξειδίκευση ή τους στόχους σας!
Βάλτε φωτογραφία - δεν είναι ώρα για ντροπές, τα 'χουμε πει και για το LinkedIn!
Η φωτογραφία χρειάζεται να είναι άκρως επαγγελματική, τύπου πορτρέτο. Δεν έχει καμία σχέση με τις φωτογραφίες που συνήθως έχουν οι γνωστοί σας στο Twitter - μην ξεχνάτε ποιος είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου λογαριασμού.
Ενεργοποιηθείτε και ξεκινήστε να "τιτιβίζετε"!
Πώς θα βγάλουν συμπεράσματα για εσάς, αν δεν αναρτήσετε ενδιαφέροντα tweets και σημαντικές πληροφορίες (π.χ. για τον κλάδο σας); Πώς θα πείσετε ότι γνωρίζετε το αντικείμενό σας σε βάθος, ότι είστε ενημερωμένος για τις τελευταίες τάσεις κι ότι στο πρόσωπό σας μπορούν να βρουν έναν Opinion Leader; Στο κάτω κάτω, το να διατηρείτε έναν λογαριασμό ανενεργό, χωρίς κινητικότητα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα!
Γίνετε επιλεκτικοί όμως με τα tweets σας!
Θυμηθείτε ότι κάθε tweet που συντάσσετε για να "ανεβάσετε", μετατρέπεται σε καταχώρηση-σελίδα στο Google. Παραμένει δηλαδή στο internet για πάντα! Κοινώς, προσοχή στα tweets που μπορεί μελλοντικά να αμαυρώσουν την επαγγελματική σας φήμη και την πιθανότητα εργασίας σε μια εταιρεία.
Πειραματιστείτε, λοιπόν, εκεί που χαλαρώνετε στην παραλία, θέτοντας τα παραπάνω σε εφαρμογή, και φροντίστε να επανέλθετε δριμύτεροι στην αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο.
Από εμάς, καλές διακοπές και... καλά καλοκαιρινά "τιτιβίσματα"!
Έθελ Αγγελάτου, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr           

Καλό καλοκαίρι από όλους εμάς στην AntAma Marketing Activities

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου