Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ… για να ζει κάποιος


 
1. Βιέννη
Η πρωτεύουσα της Αυστρίας βρίσκεται εδώ και χρόνια ανελλιπώς στις πρώτες θέσεις οποιασδήποτε λίστας ερευνά την ποιότητα ζωής. Σε κοντινή απόσταση από όλα τα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης, με άψογες δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλές περιβάλλον και λογικές τιμές. Επιπλέον, καλλιεργεί την κουλτούρα της καινοτομίας, ενώ η ρυμοτομία και ο σχεδιασμός της αποτελούν πρότυπα μελέτης για τους πολεοδόμους παγκοσμίως. Πολιτιστικά, είναι σε άλλο πλανήτη.

2. Ζυρίχη
Η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας με τους λιγότερους από 2 εκατ. κατοίκους, είναι το οικονομικό κέντρο όχι μόνο της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής διεθνώς. Το περιοδικό Monocle την είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη πόλη να έχει τη βάση του ένας «πολίτης του κόσμου». H πολιτιστική ζωή είναι υψηλότατου επιπέδου.



3. Όκλαντ

H πόλη έχει μόλις 1,5 εκατ. κατοίκους οι οποίοι ζουν στην πλειονότητά τους σε «αστικό» περιβάλλον που, όμως, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι σχεδόν εξοχή. Πολυπολιτισμική, με πρόσβαση σε δεκάδες ευκαιρίες αναψυχής και ταξιδιού, είναι επίσης από τις πιο προσιτές πόλεις στον κόσμο• 20.000 δολάρια το χρόνο εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση.





4. Μόναχο

H τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας έχει 1,3 εκατ. κατοίκους και χαρακτηρίζεται «το μεγαλύτερο χωριό» της χώρας λόγω της φιλικής του ατμόσφαιρας που δεν θυμίζει μεγαλούπολη. Υποδομές, ποιοτική στέγη, χαμηλή εγκληματικότητα και ανεκτικότητα συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον. Τα τεράστια πάρκα δίπλα στο ποτάμι και η ιστορία απλώς προσθέτουν στην εμπειρία.



5. Βανκούβερ

H τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά είναι μόνιμος κάτοικος των κορυφαίων θέσεων στις έρευνες για την ποιότητα ζωής στον κόσμο. Άψογες υποδομές, πάμπολλες οικονομικές ευκαιρίες, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, κορυφαία εστιατόρια, άπειρες επιλογές ψυχαγωγίας και αθλητισμού συν ο καλύτερος καιρός στη χώρα.





6. Ντίσελντορφ

Στις όχθες του Ρήνου, που είναι πια πεντακάθαρος, και με τις όχθες να καταλαμβάνονται από πάρκα και ποδηλατοδρόμους, η πόλη είναι ένα υπόδειγμα αρμονικής συνύπαρξης της οικονομικής δραστηριότητας -εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα της χώρας- με την υψηλή ποιότητα ζωής. Εξαιρετικά διεθνή σχολεία, πανέμορφη παλιά πόλη και κοσμοπολίτικος χαρακτήρας. Εκεί έχουν την έδρα τους μερικοί από τους μεγαλύτερους διαφημιστικούς οργανισμούς. Μόνο του μειονέκτημα η ακριβότερη στέγη σε σχέση με τις γειτονικές Κολονία και Βόννη.


7. Φρανκφούρτη

To σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, είναι έδρα της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας και φιλοξενεί γραφεία δεκάδων πολυεθνικών τραπεζών. To πράσινο είναι παντού, οι συγκοινωνίες υποδειγματικές, η αποτελεσματικότητα… γερμανική και το μέγεθος τόσο μικρό που μπορεί κανείς να ποδηλατήσει την πόλη απ΄ άκρου εις άκρον μέσα σε 20 λεπτά. Είναι, ωστόσο, από τις ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης σε κόστος ζωής.



8. Γενεύη

Οι κάτοικοι τoυ διπλωματικού κέντρου του κόσμου απολαμβάνουν ένα από τα υψηλότερα εισοδήματα παγκοσμίως, και πληρώνουν αντίστοιχα ακριβές υπηρεσίες. Οι ξένοι εργαζόμενοι συναντούν εδώ απόλυτα φιλικό κλίμα (το 40% των κατοίκων της πόλης δεν είναι Ελβετοί) και σχεδόν ποτέ μποτιλιάρισμα. Ο καιρός είναι πολύ καλύτερος από ότι στη βόρεια Ευρώπη, το καλοκαίρι είναι συνηθισμένο θέαμα το σκι στη λίμνη και το χειμώνα οι πίστες του χιονιού απέχουν μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

9. Κοπεγχάγη

Υπέροχο περιβάλλον, αποτελεσματικές συγκοινωνίες, χαμηλή ανεργία και εντελώς διαφορετική εργασιακή νοοτροπία: το αργότερο στις 17:30 όλοι έχουν γυρίσει στο σπίτι τους. Το ξεχωριστό design είναι πανταχού παρόν: σε σταθμούς, κτίρια, γέφυρες. Δεκάδες πάρκα φιλοξενούν κάθε στιγμή, ακόμα και το χειμώνα, οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο που οι Δανοί αναδείχτηκαν πρώτοι στην έρευνα του ΟΗΕ για τους πιο ευτυχισμένους λαούς του κόσμου. Κι ας πληρώνουν εξοργιστικά υψηλούς φόρους.



10. Σίδνεϊ

Η κοσμοπολίτικη «καρδιά» της Αυστραλίας έχει το σωστό μέγεθος, πολλές ευκαιρίες, παγκόσμια γλώσσα, οικονομική ανάπτυξη, παραλίες σε απόσταση αναπνοής, εξαιρετικά σχολεία και υπέροχο κλίμα. Αν δεν ήταν και η 10η ακριβότερη πόλη στον κόσμο να εργαστείς. 







Δικός μου σχολιασμός: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται 3 πόλεις της Γερμανίας, 2 πόλεις της Ελβετίας και 1 πόλη της Αυστρίας. Αν συνυπολογίσουμε και την Κοπεγχάγη τότε βλέπουμε ότι ο παράδεισος του κόσμου βρίσκεται στην γειτονιά μας , στην Ευρώπη και αν σκεφτούμε ότι κι εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε τον πραγματικό παράδεισο αν και εφόσον σεβόμασταν όσο έπρεπε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, το κράτος μας μειώνοντας λιγάκι το επίπεδο της παραοικονομίας, τον συνάνθρωπό μας και τις ανάγκες του, σκεφτόμενοι λίγο περισσότερο με το εμείς και λιγότερο με το εγώ τότε πραγματικά θα ήμασταν ο παράδεισος του κόσμου και οι πόλεις μας θα ήταν οι πρώτες επιλογές για να ζει κάποιος με αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο στο σήμερα και το αύριο όσο και στο χθες που μόνο στην δική μας πατρίδα είναι τόσο εκπληκτικό..

Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου