Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι Ρώσοι σώζουν τον ελληνικό τουρισμό


Η θεαματική αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών που ήρθαν πέρσι στη χώρα μας οδήγησε σε πλεόνασμα το ταξιδιωτικό ισοζύγιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8.238,2 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 10,5% σε σύγκριση με το 2010, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 5,1%.
Αυτό με τη σειρά του ήταν αποτέλεσμα της αύξησης ταξιδιωτών κατά 9,5%, με τη μέση δαπάνη ανά ταξίδι να παραμένει σταθερή στα 639,5 ευρώ. Στα ίδια περίπου με το 2010 έμεινε η δαπάνη ανά διανυκτέρευση (69,6 ευρώ) και η μέση διάρκεια παραμονής (9,2 διανυκτερεύσεις) ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%.
Στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 9,3%, χάρη στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εισπράξεις από τη Ρωσία ανέβηκαν κατά 49,8% ενώ αυτές από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 είχαν αύξηση 5,8%, με τις αφίξεις από τη Γερμανία να έχουν ανοδική τάση κατά 13,2%. 
Όσον αφορά τις εισπράξεις ανά λόγο ταξιδιού, ο κύριος όγκος έχει σχέση με ταξίδια για προσωπικούς λόγους και κυρίως για αναψυχή.
Πηγή:www.news247.gr
Σχόλιο AntAma : Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία με την Ρωσία θα μπορούσε να είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε πάρα πολλά επίπεδα και όχι μόνο στον Τουρισμό. Μακάρι στο μέλλον να επανέλθει η διάθεση για συνεργασία και στο ενεργειακό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, πολιτικό κ.λπ. Αυτή η συνεργασία μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου