Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

(ΣΔΟΕ στο Βέλγιο) Μια μεγάλη διαφορά........... Τρόπος υπολογισμού τζίρου !!!!

Έλληνας, όταν παντρεύτηκε με Βελγίδα, μετακόμισε στο Βέλγιο και άνοιξε σουβλατζίδικο κάπου στο Βέλγιο. Επειδή ο Έλληνας είδε ότι τα πράγματα από πλευράς ελέγχου του κράτους ήταν πολύ χαλαρά, αποφάσισε να μην κόβει αποδείξεις  (σας θυμίζει κάτι ; )
Περνούσε ο καιρός και ο Έλληνας «μάγκας» συνέχισε το ίδιο βιολί για περίπου από 3 χρόνια... Κάποια στιγμή όμως το κράτος τον πήρε "μυρουδιά"... Βέβαια δεν έκανε ότι κάνουμε εμείς. ΔΕΝ έστειλε κάποιον από το αντίστοιχο ΣΔΟΕ για να δει αν έκοψε όλες τις αποδείξεις ο Έλληνας μαγαζάτορας κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να του βάλει κάποιο πρόστιμο...
Τι έκανε το κράτος του Βελγίου;

Κάτι εξαιρετικά απλό. Ένα πρωί με το που άνοιξε το κατάστημα ο Έλληνας μαγαζάτορας, τον επισπεύτηκε ένας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών του Βελγίου ο οποίος είπε στον Έλληνα μαγαζάτορα: «Είμαι από το Υπουργείο Οικονομικών. Θα είχατε κάποιο πρόβλημα εάν καθόμουν σε κάποιο τραπέζι κάπου στην άκρη για να μην ενοχλώ ώστε να παρακολουθήσω πως ακριβώς τα πάτε σαν επιχείρηση;»
Μη έχοντας περιθώρια αντίδρασης ο Έλληνας μαγαζάτορας απαντάει με κρύα καρδιά: «Προφανώς όχι.» Και βέβαια ο μαγαζάτορας άρχισε να κόβει όλες τις αποδείξεις για να δείξει τι καλός επιχειρηματίας είναι. Το βράδυ που έκλεισε το κατάστημα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών φεύγοντας λέει στον Έλληνα μαγαζάτορα: «Τα λέμε πάλι αύριο το πρωί
Ο πονηρός Έλληνας, για να «προστατεύσει» και άλλους στην περιοχή, άρχισε αμέσως τα τηλέφωνα στους κολλητούς του λέγοντας ότι του έχει πάει το Βελγικό ΣΔΟΕ και ότι θα έπρεπε να κόβουν και αυτοί αποδείξεις για να μην φάνε πρόστιμο.
Κάποιος από τους ανθρώπους που τηλεφώνησε ρώτησε τον Έλληνα μαγαζάτορα τι ακριβώς του είπε ο υπάλληλος του Βελγικού ΣΔΟΕ. Ο Έλληνας απάντησε: «Μου είπε ότι θα έρχεται μια βδομάδα συνεχώς για να παρακολουθεί πως πάω σαν επιχείρηση».
Και τότε ο πονηρός Έλληνας μαγαζάτορας έμαθε τα δυσάρεστα νέα. Του λέει ο κολλητός του: «Το ΣΔΟΕ θέλει να δει τον τζίρο που έκανες αυτή τη βδομάδα που έκοψες όλες τις αποδείξεις. Μετά θα κάνει αναγωγή για να βρει τον ετήσιο τζίρο πολλαπλασιάζοντας επί 52 βδομάδες. Στο τέλος θα πολλαπλασιάσει επί 3 και με χρήση κάποιων συντελεστών θα σου υπολογίσει το τζίρο της τριετίας που λειτουργείς το κατάστημα. Οι φόροι που θα πληρώσεις θα υπολογιστούν με βάση αυτόν τον εκτιμώμενο τζίρο της τριετίας
Ο πονηρός Έλληνας μαγαζάτορας δεν πίστευε στ' αυτιά του... Ρωτάει λοιπόν τον κολλητό του: «Τι μου προτείνεις να κάνω;» Και η απάντηση του κολλητού του ήταν: «Κλείσε το σουβλατζίδικο και εξαφανίσου απόψε!!
Αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας «πονηρός μαγαζάτορας». Δεν υπήρξε επόμενη μέρα ελέγχου. Έκλεισε το κατάστημα εκείνο το βράδυ και επέστρεψε στην Ελλάδα!!!
Για όσους κατάλαβαν, δεν απαιτείται εξήγηση!
Για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν, ΔΕΝ υπάρχει εξήγηση!
Σχόλιο : Δεν ξέρω αν και κατά πόσον είναι αλήθεια, όμως αν είναι αλήθεια, σκέφτομαι ότι ακόμη και το πιο απλό δεν μπορούμε να σκεφτούμε στην Ελλάδα μας, περιμένουμε όμως όλα να γίνονται όπως πρέπει να γίνονται και επίσης σκεφτόμαστε ότι είμαστε εξυπνότεροι και ικανότεροι από όλους. Και φυσικά με τεράστια φορολογική συνείδηση..  Μήπως θα πρέπει να ξανακοιτάξουμε καλά τον καθρέπτη και να δούμε και πάλι το είδωλό μας χωρίς όμως αυτήν την φορά χρησιμοποιώντας παραμορφωτικό φακό;;
Αμανιός Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου