Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ρητά και Αποφθέγματα – Περί εκπαίδευσης και το γουρούνι!!

Η αφορμή για οποιονδήποτε σχολιασμό ή οποιαδήποτε παρατήρηση που κάνει κανείς στην καθημερινότητά του προέρχεται τις περισσότερες φορές μέσα από τις συναναστροφές του και την άσκηση του επαγγέλματός του. Ακριβώς έτσι συμβαίνει και με μένα. Οι αφορμές έρχονται τόσο από τους σπουδαστές μου όσο και από τους εργαζομένους ή τους ανέργους με τους οποίους σχεδόν καθημερινά έρχομαι σε επαφή τόσο στα πλαίσια των μαθημάτων όσο και στα πλαίσια των σεμιναρίων.

Προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά κάθε φορά να μεταδώσω σε όλους αυτούς με τους οποίους έρχομαι σε επαφή το μεράκι μου και την όρεξή μου για αυτό το οποίο διδάσκω και ασκώ ως επάγγελμα. Την φιλοσοφία μου αν θέλετε τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική μου. Να μπορέσει να δει ο καθένας τα προσωπικά του λάθη και να τα βελτιώσει, να μπορέσει να δει τις αξίες τις οποίες θα πρέπει να υπηρετήσει, να μπορέσει να δει υψηλά ιδανικά και στόχους και να αφοσιωθεί σε αυτούς. Κάθε φορά ξεκινώ με μεγάλη όρεξη και διάθεση και πάντα κάτι συμβαίνει (όπως γίνεται πάντοτε) και μου αποδεικνύει συνέχεια ότι οι περισσότεροι και δυστυχώς είναι μια μεγάλη πλειοψηφία, δεν θέλουν και δεν έχουν διάθεση ούτε να δουν τα λάθη τους, ούτε φυσικά να μπουν στην διαδικασία να βελτιώσουν κάποια πράγματα, ξεκινώντας από τον εαυτό τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι μας είμαστε τελικά τόσο εγωιστές και δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τις αδυναμίες μας και να κάνουμε προσπάθειες ώστε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι σπουδαστές, επαγγελματίες, άνθρωποι…
Κάθε φορά λοιπόν ξεκινώ με μεγάλες προσδοκίες όμως κάθε φορά στην πορεία διαπιστώνω την άρνηση των ανθρώπων για την αλλαγή και την βελτίωση και δεν ξέρω αν υπάρχει και η διάθεση για κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω επίσης αν υπάρχει πολλές φορές και η ικανότητα της αντίληψης της αναγκαιότητας της βελτίωσης και της αλλαγής σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Βλέποντας τις δικές μας αδυναμίες και όχι τις αδυναμίες των άλλων, αλλάζοντας εμάς πρώτα και έπειτα τους άλλους, βλέποντας ότι μπορεί και οι άλλοι, τους οποίους μονίμως αμφισβητούμε, μπορεί να έχουν δίκαιο σε κάποια πράγματα.
Μέσα από αυτές τις σκέψεις δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το :
«Μην προσπαθείτε να μάθετε στο γουρούνι να τραγουδάει, χάνετε τον καιρό σας, ενοχλείτε και το γουρούνι» Ανώνυμος

Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου