Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλα ρητά και Αποφθέγματα - Θέληση και επιτυχία

Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι αναρωτηθεί τι είναι αυτό που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στην επιτυχία.. Πόσες φορές δεν έχουμε δει κάποιους να ξεχωρίζουν μέσα σε ένα μεγάλο και ανομοιογενές συνονθύλευμα από ετερόκλητους χώρους και διαφορετικά επαγγέλματα. Πόσες φορές δεν έχουμε δει κάποιες απλές ιδέες φαινομενικά να κυριαρχούν και να γίνονται μοναδικές και να δημιουργούν εξαιρετική δυναμική. Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να πέτυχε αυτός ο μέτριος παλιός μας συμμαθητής και κάποιοι άλλοι εξαιρετικά ταλαντούχοι να είναι αποτυχημένοι… Αυτές οι σκέψεις είναι πάρα πολλές, είμαι σίγουρος γι αυτό.

Με αφορμή κάποιες συζητήσεις που είχα το τελευταίο διάστημα σε κάποιους κύκλους σεμιναρίων με «επαγγελματίες» διαφορετικών χώρων στα οποία ήμουν εισηγητής διαπίστωσα δυστυχώς για μια ακόμη φορά ότι ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματικών αυτών διακρίνονται από την κλασική Ελληνική παθογένεια. Για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ οι ίδιοι, τα κάνουν όλα καλά και η οποιαδήποτε κριτική που μπορεί να γίνει σε κάτι κακώς κείμενο το εκλαμβάνουν ως προσωπική επίθεση εναντίον τους, ίσως επειδή διακρίνουν μέσα τους τις ανεπάρκειές τους τις οποίες φυσικά και δεν θέλουν να παραδεχτούν. Παρόλα αυτά μπορώ να κατανοήσω το ανθρώπινο μέρος αυτής της συμπεριφοράς της γενικής κακομοιριάς και άρνησης, της φοβικότητας και της ζήλιας. Και όλα αυτά από ανθρώπους που πραγματικά δεν τους έλλειπε ούτε η δύναμη ούτε η γνώση.  Αυτό όμως που ποτέ δεν θα μπορέσω να καταλάβω είναι η έλλειψη της επαφής με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα. Η έλλειψη θάρρους να παραδεχθούν ότι πάρα πολύ απλά όλοι αυτοί που ξεχώρισαν ήταν κάποιοι που αγαπούσαν πραγματικά αυτό που έκαναν, ήταν κάποιοι που είχαν μαζί τους σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του το επάγγελμά τους και παθιάζονταν μ’ αυτό. Είχαν μαζί τους το όνειρό τους και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να το αλλοιώσει ή να το χαλάσει.
Σκεφτόμενος λοιπόν όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το:
«Η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν πετυχημένο και στους άλλους δεν είναι η έλλειψη δύναμης ή γνώσης, αλλά μάλλον η έλλειψη θέλησης» Vince Lombardi, 1913-1970, Αμερικανός προπονητής ράγκμπι
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου