Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλα ρητά και Αποφθέγματα – Η ανακάλυψη


Πάρα πολλές φορές (είμαι σίγουρος) έχουμε σκεφτεί σχετικά με την καινοτομία διαφόρων προτάσεων και απόψεων. Για το νέο και το καινούριο που θα έρθει για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητάς μας. Μια νέα υπηρεσία, μια νέα μέθοδος παραγωγής, μια νέα διαδικασία η οποία έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Φυσικά τις περισσότερες φορές απλά διαπιστώνουμε ότι αυτό που «ανακαλύψαμε» δεν ήταν νέο δεν ήταν καινοτόμο και φυσικά είχε γίνει πολύ πριν από εμάς.
Δεν είναι κακό να μην γνωρίζουμε πράγματα σχετικά με την όποια επαγγελματική μας δραστηριοποίηση, δεν είναι κακό να ψάχνουμε να βρούμε νέες ιδέες και νέες διαδικασίες ή υπηρεσίες. Κανείς εξάλλου δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα. Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές είναι η απατηλή άποψη και ο αρρωστημένος εγωισμός που μας εμποδίζει να δούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ότι, αν ήταν τόσο εύκολο θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε ανακαλύψει τόσα πολλά νέα πράγματα και θα είχαμε βελτιώσει τόσο πολύ την ζωή μας που δεν θα είχαμε ανάγκη για τίποτε…
Φυσικά και είναι δύσκολο πράγμα η ανακάλυψη, απαιτεί θυσίες, κόπους και συνεχή αγώνα. Απαιτεί γνώση και πληροφόρηση. Απαιτεί σεβασμό και ειλικρίνεια τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στους άλλους. Απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και πίστη στις δυνάμεις μας. Μα πάνω από όλα απαιτεί την συνειδητοποίηση του ποιοι είμαστε πραγματικά και ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες. Υπό αυτήν την προϋπόθεση δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το :

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανακάλυψη δεν είναι η άγνοια, είναι η ψευδαίσθηση της γνώσης» Daniel Boorstin

Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου