Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ρητά και Αποφθέγματα – Περί απογοήτευσης




Έχω αρκετό καιρό να γράψω μια σκέψη μου και να καταθέσω κάποιες απόψεις σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί. Η συνηθισμένη αφορμή για όλα είναι οι συζητήσεις που κάνω με τους σπουδαστές μου αλλά και με τους πελάτες μου. Διαπιστώνω λοιπόν ότι όλες οι απόψεις συγκλίνουν προς μια κεντρική ιδέα. Ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά ούτε σε κοινωνικό ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχει πολύ μεγάλη δυσπιστία απέναντι στις αρχές και στην κοινωνία μας άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε όχι. Η κατάσταση και η δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας επιδεινώνει τα πράγματα και ενισχύει το κλίμα απογοήτευσης.

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γίνονται και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως είναι για παράδειγμα αρκετές επιτυχημένες επιχειρήσεις οι οποίες παρ’ όλες τις δυσκολίες αφού επικεντρώθηκαν στην δουλειά τους και στην εξυπηρέτηση των πελατών τους, αφού επικεντρώθηκαν στο να δώσουν αξία στην αξία του πελάτη τους τα κατάφεραν και προχώρησαν μπροστά.
Οι δυσκολίες της ζωής και κατ’ επέκταση των επαγγελμάτων μας ήταν είναι και θα συνεχίσουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν θα σταματήσουν ποτέ και ίσως να είναι και η πρόκληση μέσα από την οποία θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Οι συνεχιζόμενες απογοητεύσεις για πολλούς είναι η αφορμή και η αιτία να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια και για κάποιους άλλους αποτελούν την ευκαιρία ώστε να αποδείξουν την ικανότητά τους να ξεπερνούν τα εμπόδια και να προχωρούν στο μέλλον.
Είναι ίσως εύκολο θεωρητικά να ισχυριστεί κανείς ότι χρειάζεται προσπάθεια, αγώνας και εργατικότητα για να ξεπεράσεις τα προβλήματα όμως είναι βέβαιο ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσεις τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες της ζωής ή της εργασίας.
Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το «Όταν όλα δείχνουν ότι κινούνται εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται ενάντια στον άνεμο» Henry Ford
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου