Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μεγάλα ρητά και Αποφθέγματα - Περί ονείρων

Είναι πάρα πολλές οι στιγμές που αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που παρακινεί κάποιους να προχωρήσουν μια ιδέα , μια σκέψη , ένα όνειρο (ιδιαίτερα επαγγελματικό) και να επιχειρήσουν να το πραγματοποιήσουν και τι είναι αυτό που κάποιους άλλους τους εμποδίζει από την πραγματοποίηση του ονείρου ή της προσπάθειας.
Προσπαθώ να είμαι κοντά στις εξελίξεις να παρακολουθώ τα δρώμενα είτε σε στενό κύκλο και στα πλαίσια των ημερίδων ή σεμιναρίων που πραγματοποιούνται στην σχολή (ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης) είτε σε ευρύτερο κύκλο μέσω των επαφών που έχω ως σύμβουλος επιχειρήσεων (Alpha Plan Consultants) είτε ως ενεργό μέλος της οικονομικής ζωής (Money Show κ.λπ.).

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις τις τελευταίες μέρες και έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω μια σειρά ημερίδων και σεμιναρίων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων αλλά και την διαδοχή στην διοίκηση των επιχειρήσεων από τα χέρια των παλαιότερων γενεών στους νεώτερους κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όπως σε όλα τα πράγματα αυτής της ζωής έτσι και στο επιχειρείν υπάρχουν αυτοί που θα πάνε μακριά καθώς επίσης και αυτοί στα χέρια των οποίων θα σταματήσει η οποιασδήποτε μορφής εξέλιξη.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική. Εξάλλου αποτελούμε κομμάτι και μέρος της. Εμείς οι ίδιοι με τις αποφάσεις τις στάσεις τις πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας διαμορφώνουμε την κατάσταση αλλά και την κοινωνία μας της οποίας καθρέφτης είναι όλα όσα παραπάνω αναφέρονται. Και το επίπεδο της εκπαίδευσης και το επίπεδο της πολιτικής.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο καθένας μας έχει δύο επιλογές στην ζωή του είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να κάνει πράγματα ή να μην κάνει τίποτα και να ζει με τις αναμνήσεις του. Μπορεί να αναπολεί το παρελθόν περιμένοντας να αλλάξει κάτι στο μέλλον χωρίς καμία προσπάθεια. Σε αυτήν την περίπτωση όμως κατά την γνώμη μου δεν θα μπορεί να έχει και καμία απολύτως απαίτηση για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό αύριο..
Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το …..
"Μην αφήσεις ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρά σου" Doug Ivester

Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου