Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015 - Σεβασμός !!!!

Πρώτον σεβασμός στην ετυμηγορία της κάλπης και το εκλογικό αποτέλεσμα
Δεύτερον σεβασμός στην διαφορετικότητα της άποψης
Τρίτον σεβασμός στην προοπτική και το όραμα που έρχεται είτε κάποιοι το πιστεύουν είτε όχι 
Τέταρτον σεβασμός στην Ελλάδα και στήριξη όλων των Ελλήνων στους θεσμούς του κράτους
Πέμπτον σεβασμός στον αντίπαλο οποίος και αν είναι αυτός από όπου και αν προέρχεται
Έκτον σεβασμός στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας
Έβδομον σεβασμός στην ελπίδα που καλλιεργήθηκε ελπίζοντας να έχει αποτέλεσμα στην πράξη
Περισσότερα αύριο σε νέο άρθρο μου στο blog μου αφού το σκεφτώ και λίγο περισσότερο..
Καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση της χώρας μας ...
Ας μην προδοθούν τα όνειρα των Ελλήνων ...
Τα παραπάνω τα έγραψα σε ένα post στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook πριν λίγες μέρες. Μια ημέρα μετά τις εκλογές για την ακρίβεια. Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά και αφού καταλάγιασε η ατμόσφαιρα (πανηγυρική για κάποιους , πανηγυρική για κάποιους άλλους περισυλλογής για άλλους κ.λπ.)


Και ας πάρουμε κάθε ένα από την αρχή προσπαθώντας να τα αναλύσουμε λίγο περισσότερο

Πρώτον σεβασμός στην ετυμηγορία της κάλπης και το εκλογικό αποτέλεσμα
Η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα επειδή ακριβώς δίνει την δύναμη και την δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν και να πουν την άποψή τους επιλέγοντας την καλύτερη κατά την γνώμη του καθενός μας λύση. Αυτό φυσικά σημαίνει με απλά λογάκια (πολλές φορές πρέπει να τα κάνει πολύ απλά) ότι ο καθένας από εμάς έχει μια διαφορετική εντελώς υποκειμενική προσέγγιση μια διαφορετική εντελώς υποκειμενική άποψη την οποία και εκφράζει δια μέσω της ψήφου του.

Δεύτερον σεβασμός στην διαφορετικότητα της άποψης
Συνεχίζοντας θα έλεγα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε διαφορετική άποψη δεν θα σεβαστούμε το δικαίωμα του άλλου να έχει την δική του διαφορετική άποψη. Πάντα πίστευα και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό ότι μέσα από την διαφορετικότητα μπορείς να πετύχεις την σύνθεση και την δημιουργικότητα.

Τρίτον σεβασμός στην προοπτική και το όραμα που έρχεται είτε κάποιοι το πιστεύουν είτε όχι 
Πολλές φορές η οικονομία, η προσωπική μας ζωή, η πορεία μας εξαρτάται από τις προσδοκίες μας σχετικά με οτιδήποτε. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι μαζί ότι οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν θα πραγματοποιηθούν (Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Άλλοι ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλοι όχι ) όμως σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν αυτές δεν πραγματοποιηθούν σας παραπέμπω στο 1ο παραπάνω.

Τέταρτον σεβασμός στην Ελλάδα και στήριξη όλων των Ελλήνων στους θεσμούς του κράτους 
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας ότι η χώρα μας (και κάθε πολιτισμένη χώρα σ’ αυτόν τον κόσμο) έχει θεσμούς που πρέπει όλοι να σεβόμαστε και να υπηρετούμε. Ο νέος πρωθυπουργός π.χ. της Ελλάδας είναι ο κύριος Τσίπρας και είτε μας αρέσει είτε όχι θα πρέπει να σεβαστούμε τον θεσμό του επικεφαλή της Ελληνικής κυβέρνησης αφού αυτός πια είναι που εκπροσωπεί την Ελλάδα παντού. Θα πρέπει να έχει την υποστήριξή μας ώστε να πετύχει ότι καλύτερο για την χώρα μας. Αν δεν το καταφέρει ή αν δεν πάνε τα πράγματα κατ’ ευχήν πάλι σε εμάς θα είναι η επιλογή. Φυσικά οι θεσμοί δεν περιορίζονται μόνο στον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση αλλά και σε άλλα πιο σημαντικά π.χ. δικαιοσύνη, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, εκκλησία, πανεπιστήμια κ.λπ.

Πέμπτον σεβασμός στον αντίπαλο οποίος και αν είναι αυτός από όπου και αν προέρχεται
Στην πορεία της ζωής μου έχω μάθει να σέβομαι και να αγωνίζομαι για την διαφορετικότητα για το δικαίωμα του καθενός στην άλλη άποψη και στον ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, αφού θεωρώ ότι όλοι αξίζουν τον σεβασμό μας ακόμη και αν η άποψή τους είναι εντελώς διαφορετική από την δική μας. Τα ακραία φαινόμενα αντιμετωπίζονται με επιχειρήματα και με την έκθεσή τους στην κοινή γνώμη όχι με άλλους τρόπους ούτε με αποκεφαλισμούς… Ξαναλέγοντας και υπενθυμίζοντας «Δεν συμφωνώ με ούτε μια λέξη από όσα λες, θα υπερασπίζομαι όμως με τίμημα την ζωή μου το ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να λες ότι πιστεύεις»
Έκτον σεβασμός στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας
Η χώρα μας, μια βαθειά δημοκρατική χώρα άσχετα αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο ήταν είναι και ελπίζω να παραμένει στον δρόμο της ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ οι αποφάσεις κάποιων να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα στο εξωτερικό και να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της ψωροκώσταινας. Μπορεί να είμαστε μια χώρα που με το ένα πόδι πατάει στην ανατολή και το άλλο στην δύση όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ήμασταν το ανάχωμα όπου σταματούσαν όλες οι προσπάθειες επιβολής του σκοταδιού στο φως. Ήμασταν και ελπίζω να εξακολουθήσουμε να είμαστε ο φάρος που δείχνει τον δρόμο. Ανήκουμε στην δύση (με την ευρύτερη έννοια της κοσμοθεωρίας με την οποία μεγαλώσαμε και όχι στενά πολιτικά για να μην παρεξηγηθώ κιόλας), ανήκουμε στην δύση της ελευθερίας της έκφρασης, την ελευθερία της διαφορετικότητας, την ελευθερία των ιδεών

Έβδομον σεβασμός στην ελπίδα που καλλιεργήθηκε ελπίζοντας να έχει αποτέλεσμα στην πράξη 
Οι εκλογές που πέρασαν κρίθηκαν επειδή καλλιεργήθηκαν υπέρμετρες προσδοκίες και ελπίδα η οποία πραγματικά εύχομαι να υλοποιηθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε εν λευκώ μια επιταγή στους διαχειριστές του αύριο της πατρίδας μας. Ο κόσμος θύμωσε και το έδειξε. Ο κόσμος αγανάκτησε και το έδειξε. Ο κόσμος θέλησε να τιμωρήσει και το έδειξε. Ο κόσμος αποφάσισε δίνοντας εντολή για μια ακόμη φορά συναισθηματικά, ο κόσμος έδωσε εντολή η οποία είναι ακόμη πολύ νωπή. Καλλιεργήθηκε πολύ μεγάλη ελπίδα σε όλους (αριστερούς δεξιούς και κεντρώους ) Ίσως γι’ αυτό η περισυλλογή ήταν περισσότερο έντονη από τους πανηγυρισμούς για τους νικητές αλλά και η περισυλλογή ήταν περισσότερο έντονη από τον προβληματισμό για τους ηττημένους.

Κλείνοντας την άποψή μου θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχηθώ καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση της πατρίδας μας.
Ας μην ξεχάσουμε ποτέ ότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος όχι μόνο για αυτούς που ανέλαβαν χθες αλλά και για αυτούς που θα αναλάβουν αύριο
Ας θωρακίσουμε την παιδεία και τον πολιτικό μας πολιτισμό ώστε να αφήσουμε στην άκρη όλα τα άκρα..
Ας σεβαστούμε τον Έλληνα και την Ελλάδα όλοι μας

Κλείνοντας καταθέτω το παρακάτω
«Ο σκλάβος είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος αν ελέγχει τις ορέξεις του. Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι ένας σκλάβος αν υποκύπτει στις επιθυμίες του»  Αλ-Κιντί
Πολύ φοβάμαι τους ελεύθερους ανθρώπους που θα γίνουν σκλάβοι αν επιθυμίες τους (π.χ. για εξουσία, δύναμη, διακυβέρνηση, η βιασύνη κ.λπ.) είναι τόσο μεγάλες και δυνατές που δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτές. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο !!!!
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου