Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

19 συμβουλές για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη νέα σου επιχείρηση


Συντάχθηκε απο τον/την Διονυσία Οικονόμου   

Σκέφτεσαι να γίνεις κι εσύ ένας επιχειρηματίας; Θέλεις να ξεκινήσεις γρήγορα και σωστά; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 19 ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις το επιχειρηματικό σου ξεκίνημα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο και κερδοφόρο.
1.  Ψάξε για βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες: Σκέψου ανοιχτόμυαλα και προσπάθησε να βρεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει. Κατόπιν αντάλλαξε τις ιδέες σου και φίλτραρέ τις με κάποιον έμπιστό σου.
2.  Σκέψου την κερδοφορία:
Δεν αρκεί απλά να είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου αλλά είναι απαραίτητο να σκεφτείς διεξοδικά και το μηχανισμό μέσα από τον οποίο θα προκύψουν τα έσοδα και ακολούθως η κερδοφορία της επιχείρησης.
3.  Μη φοβάσαι τις αρχικές ζημιές: Το κέρδος δεν έρχεται από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης. Πολλές επιχειρήσεις ξεκινούν με απώλειες μέχρι να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό αριθμό πελατών και να αποσβέσουν το κόστος έναρξης.
4.  Βρες πελάτες: Η εξεύρεση της σωστής πελατείας είναι συχνά το μυστικό για μια καλή αρχή. Κάνε μια εκτίμηση για το πόσους πελάτες μπορείς να βρεις και για το πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να αποκτήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει η επιχείρησή σου.
5.  Ξεκίνησε με τα έσοδα: Μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις με μεγάλα έξοδα όπως ταξίδια, ακριβός υπολογιστικός εξοπλισμός ή αυτοκίνητο για την εταιρία. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Ξεκίνα από το άλλο άκρο και δώσε έμφαση στην παραγωγή εσόδων.
6.  Δημιούργησε δίκτυο: Μια μικρή επιχείρηση θα μπορούσε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνδιαλλαγή και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλους. Δημιούργησε ένα δίκτυο ατόμων με λίγο διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές σου.
7.  Επένδυσε στις πωλήσεις: Ένας καλός επιχειρηματίας δε χάνει ποτέ ευκαιρίες και προσπαθεί πάντα να προωθεί όχι μόνο τα προϊόντα αλλά και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει η επιχείρηση.
8.  Να είσαι προσεκτικός/ή με τα δάνεια: Τις περισσότερες φορές είναι προτιμότερο να ξεκινάς σε μικρή κλίμακα παρά με μεγάλα δάνεια. Προσπάθησε να αποφεύγεις τις προσωπικές εγγυήσεις προκειμένου να δανειστεί η επιχείρησή σου.
9.  Διαχώρισε τους προσωπικούς σου λογαριασμούς από τα οικονομικά της επιχείρησης
  1. Εξέτασε προσεκτικά ποιά είναι η κατάλληλη εταιρική μορφή για την επιχείρησή σου: Σκέψου θέματα όπως ελάχιστα ίδια κεφάλαια, έκταση νομικής ευθύνης του επιχειρηματία, τήρηση βιβλίων και έλεγχος, φορολογία και ούτω καθεξής.
  2. Μη σκέφτεσαι τυχόν επιδοτήσεις: Μπορείς ψάχνοντας να αποκτήσεις μια ιδέα για το τί είδους επιχορηγήσεις μπορούν να σου δοθούν αλλά σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις το κριτήριο αυτό προκειμένου να καταλήξεις στην επιχειρηματική ιδέα και να οργανώσεις το μοντέλο της επιχείρησής σου.
  3. Κάνε αυτό που ξέρεις καλύτερα: Αφιερώσου στο να διοικείς την επιχείρηση και να αποκτάς καινούριους πελάτες. Ότι δε γνωρίζεις καλό είναι να το αγοράσεις από αλλού (outsourcing).
  4. Οργανώσου: Το να έχεις καλά καθορισμένες ρουτίνες που ακολουθούνται σε διάφορες περιπτώσεις καθώς και οργανωμένα συστήματα όσον αφορά π.χ. την τήρηση των λογιστικών βιβλίων κάνει τη δουλειά σου πολύ ευκολότερη και σου εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο.
  5. Φρόντισε να κάνεις άμεσα τις εισπράξεις σου: Στην περίπτωση που η φύση της επιχείρησης απαιτεί συνεχείς συναλλαγές με προμηθευτές, φρόντιζε να εισπράττεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Σίγουρα η καλή πίστη κάνει μια αγορά να τρέχει αλλά οι εισπράξεις θα κάνουν την επιχείρησή σου να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.
  6. Κράτα τα έξοδα σε χαμηλά επίπεδα: Καμιά φορά το να επιδιώκεις τη διατήρηση των εξόδων σε χαμηλά επίπεδα είναι εξίσου σημαντικό με το να αυξάνεις τα έσοδα.
  7. Μη φοβάσαι την αποτυχία: Ένας επιχειρηματίας χρειάζεται να αναλαμβάνει και ρίσκο προκειμένου να επιτύχει. Ορισμένες φορές όμως αυτό οδηγεί σε αποτυχία. Μην απογοητεύεσαι από τυχόν δυσκολίες και προσπάθησε να βλέπεις ευκαιρίες αντί για προβλήματα.
  8. Ανάπτυξε την επιχείρηση: Βασική σου επιδίωξη θα πρέπει να είναι η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών σου καθώς και η πρόβλεψη και παρακολούθηση των νέων τάσεων.
  9. Βρες δωρεάν βοήθεια: Δίκτυα όπως το Enterprise Europe Network, το SOLVIT καθώς και η Εθνική Συνομοσπονδία Εθνικού Εμπορίου μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε επιχειρηματίες εντελώς δωρεάν.
  10. Δούλεψε σκληρά: Προετοιμάσου να δουλεύεις πλέον πέρα από το καθιερωμένο 8ωρο και να έχεις συνεχώς την ανάπτυξη της επιχείρησής σου στο μυαλό σου. Σε αυτήν την πρώτη φάση του επιχειρηματικού σου εγχειρήματος θα πρέπει να δείξεις αφοσίωση, υπομονή αλλά και επιμονή γιατί οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις ενδεχομένως να είναι πολλές.
Συν ακόμα μία:
Ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση: Ψάξε και βρες έγκυρες πηγές πληροφόρησης που θα σε βοηθήσουν να πάρεις σωστές αποφάσεις και να είσαι συνεχώς σε επαγρύπνηση.
Για την AntAma Marketing Activities
Αμανιός Εμμ. Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου