Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλα ρητά και αποφθέγματα - Απαισιοδοξία – Αισιοδοξία…


 

Ζούμε εδώ και ένα 8μηνο μια ιδιαίτερα παράξενη περίοδο όπου αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ο περιορισμός μας σε πολλά από αυτά που είχαμε μάθει να κάνουμε, ο φόβος για τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και την κοινωνία μας, η απαισιοδοξία σχετικά με το πόσο μακριά θα πάει αυτή η κατάσταση και τέλος η πίεση που δεχόμαστε στον τρόπο της ζωής μας. Σίγουρα έχει αναστατωθεί η καθημερινότητά μας και σίγουρα έχουμε αναθεωρήσει όλοι μας τις αξίες μας αλλά και τις προτεραιότητές μας. 


Σε κάθε περίπτωση η προσέγγιση των πραγμάτων μπορούμε να πούμε ότι έχει να κάνει με το πρίσμα κάτω από το οποίο βλέπει κανείς τα πράγματα και διαμορφώνει την κοσμοθεωρία του, μέσα από την οπτική που διαμορφώνει τις στάσεις και την συμπεριφορά του τόσο απέναντι στους οικείους του όσο και απέναντι στους συναδέλφους του αλλά και απέναντι στην κοινωνία στο σύνολό της.


Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πεσιμιστές αλλά και άνθρωποι που είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι. Υπάρχουν αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο αλλά και αυτοί που το βλέπουν μισογεμάτο. Υπάρχουν αυτοί που ανακαλύπτουν πρόβλημα σε κάθε λύση αλλά και αυτοί που βρίσκουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Υπάρχουν αυτοί που έχουν έντονο το συναίσθημα της ατομικής ευθύνης και άλλοι που πιστεύουν ότι κάποιοι κακοί θέλουν το κακό τους. Υπάρχουν αυτοί που θυματοποιούνται και υπάρχουν και αυτοί που αγωνίζονται απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι θέμα διάθεση και θέλησης! Και μέσα από αυτές τις 2 απλές λέξεις δημιουργούνται οι αξίες μας, οι στάσεις και οι συμπεριφορές μας και γαλουχείται ο χαρακτήρας μας. Σκεπτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το :

«Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης»
Émile Chartier (Alain), 1868-1951, Γάλλος φιλόσοφος

Αμανιός Εμμ. Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου