Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Μεγάλα ρητά και αποφθέγματα - Ο κριτικός και ο καλλιτέχνης μέσα από την σκοπιά του επιχειρέιν

Για μια ακόμη φορά σε μια συνάντηση με καλούς συνεργάτες και φίλους συζητήσαμε διάφορα πράγματα και ένα από αυτά ήταν η αναγκαιότητα που υπάρχει σχετικά με την εκπαίδευση αλλά και την συνεχή ανάγκη επανεκπαίδευσης τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και των πελατών των επιχειρήσεων.
Σαφώς και η εσωτερική ανησυχία του καθενός αλλά και η ανάγκη που έχει ώστε να βελτιώνεται καθημερινά είναι η αφετηρία μιας καλύτερης και πιο ασφαλούς πορείας στο μέλλον. Παρόλα αυτά σημασία μεγάλη έχει και ο τρόπος μέσα από τον οποίο οδηγούμαστε στην αναζήτηση των εκπαιδευτικών αναγκών του καθενός ξεχωριστά αλλά και του κάθε επιχειρηματικού οργανισμού στο σύνολό του.

Βέβαια είναι κοινά αποδεκτό ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων η αντίδραση στην αλλαγή είναι μέρος της καθημερινότητας και η μεγαλύτερη πηγή αμφισβήτησης είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων. Στο σημείο αυτό ακριβώς έρχεται και η αποφασιστικότητα της ηγεσίας να προχωρήσει μπροστά, να εξελιχθεί και να καλυτερεύσει τόσο τις διαδικασίες όσο και τους κανόνες του παιχνιδιού βάζοντας διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής της δράσης και εκπαιδεύοντας τους εργαζόμενους σ’ αυτές. Είναι δηλαδή μια διαρκής και ζωντανή διαδικασία εξέλιξης μέσα σε έναν ζωντανό οργανισμό όπως είναι μια επιχείρηση.
Αν λοιπόν θα θέλαμε να παρομοιάσουμε μια επιχείρηση με την κοινωνία μας θα λέγαμε ότι είναι έργο του εργαζομένου της επιχείρησης ή έργο αν θέλετε της ίδιας της επιχείρησης να εκπαιδεύσει το κοινό της, δηλαδή τους πελάτες της και φυσικά είναι έργο του ηγέτη της επιχείρησης να εκπαιδεύσει τους κριτικούς δηλαδή τους εργαζομένους της, με στόχο την υψηλότερη δυνατή απόδοσης όλων και το χτίσιμο δυνατών και μακράς διάρκειας σχέσεων και πιστότητας..
Υπό αυτήν την έννοια δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το :
«Ο κριτικός πρέπει να εκπαιδεύσει το κοινό. Ο καλλιτέχνης έχει να εκπαιδεύσει τον κριτικό ...»
Όσκαρ Ουάιλντ
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου