Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Business Tips - 2η Ανάρτηση η τέχνη της ακρόασης


Προετοιμάζοντας τη συμμετοχή σας σε μια συνομιλία εξασφαλίστε ότι έχετε απενεργοποιήσει ή αποκλείσει τυχόν περισπασμούς, π.χ. τηλέφωνα, email, ειδοποιήσεις κλπ.
Μην διακόπτετε, πριν τελειώσουν, τις προτάσεις άλλων ανθρώπων, ή μην βγάζετε συμπεράσματα πριν τα άλλα άτομα τελειώσουν ό, τι έχουν να πουν.
Αντιμετωπίστε το άλλο πρόσωπο, και τις απόψεις του, με σεβασμό
(δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε μαζί του, αλλά έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του)
Ενθαρρύνετε ενεργά το άλλο πρόσωπο για να εκφράσει τις απόψεις του, επιτρέποντάς του να γνωρίζει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά (αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αφενός με ένα πραγματικό "ah ha" ή ένα νεύμα σε τακτά χρονικά διαστήματα).
Ενδείξεις για το άλλο άτομο το γεγονός ότι ακούτε, μπορεί να είναι ότι  σε τακτά διαστήματα και κατάλληλες στιγμές, συνοψίζετε εν συντομία τις απόψεις τους ή  και τον προβληματισμό σχετικά με το τι λένε ή αισθάνονται.
Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε τα λόγια του άλλου προσώπου και τη γλώσσα που χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μπορεί να παρέχει και έναν τρόπο για να ελέγξετε αν έχετε κατανοήσει το άλλο πρόσωπο ή όχι και να αποφύγετε τη συνέχιση της συζήτησης με βάση παρερμηνείες….
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants
Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου