Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αποτέλεσμα Εθνικών Εκλογών – Οι δέκα μεγάλες διαπιστώσεις από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων.



ΝΔ                                            18,88%
ΣΥΡΙΖΑ                                    16,76%
ΠΑΣΟΚ                                     13,20%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ        10,60%
ΚΚΕ                                           8,47%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                              6,97%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ        6,10%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ               2,93%
ΛΑΟΣ                                          2,90%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ       2,56%
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ :                  17,00%

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα μπορεί εύκολα κανείς να κάνει κάποιες ασφαλείς διαπιστώσεις…
1η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ των εκλογών είναι το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και η πολιτική που ακολούθησε τα 3 τελευταία χρόνια. Ο Ελληνικός λαός ΤΙΜΩΡΗΣΕ και έτσι έπρεπε να κάνει τις επιλογές του κόμματος που κάποτε υποτίθεται εξέφραζε τον μέσο Έλληνα, τις αγωνίες του και τα όνειρά του. Κατά την προσωπική μου γνώμη ΠΟΤΕ δεν το έκανε. Απλά έπαιζε αυτό το παιχνίδι, της επικοινωνίας, καλύτερα από όλους. Όταν καλούνταν να πάρει αποφάσεις ήταν πιο σκληρό από την πιο δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Αυτό πλέον είναι κοινή διαπίστωση. Πιστεύω επίσης ότι πλέον έχει χάσει και το προνόμια να είναι ο ηγέτης της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης. Δεν είναι πια μεγάλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα κόμμα που από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται και θα κινείται, αν υπάρχει σαν κόμμα, μεταξύ 13-15% με ένα ποσοστό που θα είναι συνεχώς μειούμενο.
2η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι ΧΑΜΕΝΟΣ των εκλογών είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. Δεν ενέπνευσε – δεν έπεισε και τελικά η επιλογή του περασμένου Δεκεμβρίου να ψηφίσει το Μνημόνιο 2 ήταν καταστροφικά τόσο για τον ίδιο όσο και για την κεντροδεξιά παράταξη. Ήταν τεράστιο στρατηγικό λάθος τελικά να υπερψηφίσει τόσο επώδυνα μέτρα και μάλιστα με την απόφαση να συμμετέχει έστω και με λίγους υπουργούς στην κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ. Όλα έδειχναν ότι αν έμενε στην αρχική απόφαση να μην ψηφίσει κανένα μνημόνια και καμία δανειακή σύμβαση σήμερα στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για ένα εκλογικό θρίαμβο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Είναι κοινά αποδεκτό ότι αν αποφάσιζε να ΜΗΝ ψηφίσει το μνημόνιο2 θα ήταν σήμερα ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο της κεντροδεξιάς αλλά όλης της Ελλάδας. Όλοι κρίνονται από τις αποφάσεις και τις επιλογές τους. Νομίζω ότι είναι ο μοναδικός αρχηγός ή κόμμα που σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών έχει το περιθώριο να είναι μέσα στους κερδισμένους των επόμενων εκλογών όμως με προϋποθέσεις.
3η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Είναι κερδισμένος όμως πλέον αφού μπαίνει τόσο δυναμικά στο προσκήνιο όχι πια σαν ένα κόμμα διαμαρτυρίας αλλά σαν ένα κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να διαμορφώσει πρόταση και άποψη κυβερνητική. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πια μόνο ένα κόμμα που θα εισπράττει την διαμαρτυρία από τις αποφάσεις των άλλων αλλά θα κρίνεται και από τις δικές του θέσεις, απόψεις και αποφάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα εισπράττει και την διαμαρτυρία του κόσμου από τις δικές του ενέργειες.
4η μεγάλη διαπίστωση είναι ό δεύτερος ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ των εκλογών είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Ότι είπαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν και για το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ψήφος διαμαρτυρίας της δεξαμενής της κεντροδεξιάς κατά κύριο λόγο δεν γνωρίζω αν θα έχει διάρκεια..
5η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι στους ΧΑΜΕΝΟΥΣ των εκλογών συγκαταλέγεται το ΛΑΟΣ και προσωπικά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ. Οι παλινωδίες του και οι κολοτούμπες τους είχαν σαν αποτέλεσμα την καταδίκη του. Πολύ σημαντικό ρόλο κατά την γνώμη μου έπαιξε στην αποδοκιμασία του κόσμου η αλαζονική και υπεροπτική συμπεριφορά τόσο του ίδιου όσο και των εκπροσώπων του σε όλη την διάρκεια της τελευταίας τριετίας. Επίσης καθοριστικής σημασίας ήταν και η αποχώρηση από το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη η αποχώρηση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.
6η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι στους κερδισμένους των εκλογών είναι και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η εκπροσώπιση για πρώτη φορά με τόσο δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα (21 βουλευτές) ενός ακροδεξιού κόμματος. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και τα ακροδεξιά κόμματα εισπράττουν την αγανάκτηση του κόσμου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μάλλον σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί ιδιαίτερα μετά την συμπεριφορά των εκπροσώπων του μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
7η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι στους χαμένους των εκλογών είναι και το ΚΚΕ και η κυρία ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Η απόφαση και η θέση που διατύπωσε προεκλογικά ότι δεν θα επιδιώξει να κάνει κυβέρνηση σε περίπτωση που έπαιρνε εντολή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας απέδειξε ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν θέλει πραγματικά να κυβερνήσει τον τόπο (ούτε ποτέ ήθελε κατά την γνώμη μου). Είναι πολύ εύκολο να κρίνει τα πάντα εκ του ασφαλούς και ποτέ να μην θέλεις να κριθείς για τις αποφάσεις σου που θα έχουν κόστος στον κόσμο. Άποψή μου είναι ότι από εδώ και στο εξής δεν θα είναι ο κυρίαρχος πόλος έλξης των αριστερών ψηφοφόρων της Ελλάδας. Από εδώ και στο εξής συνεχώς θα συρρικνώνεται.
8η μεγάλη διαπίστωση κατά την γνώμη μου είναι ότι στους ΧΑΜΕΝΟΥΣ των εκλογών είναι και ο κύριος ΚΟΥΒΕΛΗΣ και η ΔΗΜ.ΑΡ. Μπορεί σε κάποιους να είναι και να φαίνεται ως ένας από τους νικητές όμως νομίζω ότι είναι στους ηττημένους διότι ενώ εκπροσωπούσε και έδειχνε δημοσκοπικά ότι θα εκπροσωπήσει το ρεύμα της αγανάκτησης έχασε το παιχνίδι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επικοινωνιακά ηττήθηκε κατά την γνώμη μου διότι δέχθηκε πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη στις τάξεις του πολλούς από τους βουλευτές και εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες το αντιμετώπισαν σαν μια από τα ίδια.
9η μεγάλη διαπίστωση κατά την γνώμη μου είναι ότι στους ΧΑΜΕΝΟΥΣ επίσης συγκαταλέγεται και η κυρία ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και το κόμμα της ΔΗ.ΣΥ. Ισχύει ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει πια τις απόψεις που εκφράζονται από εκπροσώπους που κάνουν τις όποιες πολιτικές κινήσεις από προσωπικό εγωισμό. Το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει και για την Κυρία ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ και τον κύριο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ.
10η μεγάλη διαπίστωση είναι ότι παρουσιάστηκαν με μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία τόσο η ΔΡΑΣΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ όσο και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ που έλαβαν από 2% σχεδόν και τα δύο κόμματα.
Βλέποντας και ξαναβλέποντας τα αποτελέσματα δεν μπορώ να ξέρω πως θα γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα, πως θα γίνουν συνεργασίες και πως θα έχει αποτέλεσμα το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός και δεν είναι άλλο κατά την γνώμη από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ για το καλό της πατρίδας μας. Μάλλον οδηγούμαστε σε επαναληπτικές εκλογές σε ένα μήνα από σήμερα. Και πιστεύω βαθειά ότι στις επόμενες εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αναλύουμε σήμερα. Η κρίση ακυβερνησίας θα ευνοήσει και πάλι τα μεγάλα (τέως) κόμματα και μάλλον θα ξαναδούμε το ίδιο έργο (Εκτός αν και πάλι ο Ελληνικός Λαός μας εκπλήξει)….
                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου