Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ρητά και Αποφθέγματα – Περί ευχών, ονείρων και σχεδιασμού



Ξεκινώντας την νέα χρονιά με όνειρα ελπίδες φιλοδοξίες και προσδοκίες όλοι μας ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη περισσότερο δημιουργική κ.λπ.
Παρατηρώντας όλη την διάχυτη αισιοδοξία που περιβάλει όλους αυτήν την περίοδο και αναλογιζόμενος τι προηγήθηκε στην προηγούμενη περίοδο σκέφτομαι διάφορα πράγματα..

Πόσο αναγκαία τελικά είναι η διαδικασία που θα οδηγήσει από το ευχολόγιο στην πραγματικότητα και στην επιτυχία των ονείρων; Πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα μας να μπορέσει να βρει έναν τρόπο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του; Πόσο πραγματοποιήσιμο είναι να μπορεί κάποιος στις μέρες μας να σχεδιάζει να αναπτύσσει και να εφαρμόζει αυτά που σχεδίασε και αυτά να οδηγήσουν στον στόχο; Πόσο μεγάλο μέρος στην διαδικασία αυτή παίζει το όραμα του καθενός και πόσο μεγάλη είναι η εικόνα που έχει κανείς για το δικό του μέλλον ή ακόμη και για το μέλλον της δουλειάς του ή της επιχείρησής του ή ακόμη και της κοινωνίας στην οποία ζει;
Κάπου διάβασα ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε τις αναμνήσεις μας να είναι μεγαλύτερες από τα όνειρά μας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εμπνευστούμε από στόχους, από όνειρα και φιλοδοξίες, από δημιουργικότητα και επιμονή, από υπομονή και συνεχή προσπάθεια. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα ευχολόγια θα πρέπει να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις και τις αντοχές μας. Η νέα χρονιά αποτελεί πάντα την αφετηρία για νέες ιδέες, νέες προσπάθειες νέα όνειρα.. Για να πραγματοποιηθούν  αυτά θα πρέπει να εμπνευστούμε και να σχεδιάσουμε.. Σκεφτόμενος και ευχόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το :
"Δεν έβρεχε όταν ο Νώε έχτισε την κιβωτό" Howard Ruff

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου