Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πρόγραμμα ΜμΕ μέσω ΕΣΠΑ: Υπερδιπλασιάζουν προϋπολογισμό σε 1,081 δισ. ευρώ



Από 475 εκατ. ευρώ σε 1,081 δισ. ευρώ υπερδιπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος επιδότησης μικρομεσαίων όλων σχεδόν των κλάδων (σημ. εκτός τουρισμού και λιανεμπορίου) μέσω ΕΣΠΑ.
Στόχος είναι να γίνουν επενδύσεις συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ περίπου μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή και να ωφεληθούν 19.900 επενδύσεις.

Η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, που ανακοινώθηκε σήμερα, συνδέεται, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου προσθέτει ότι πλέον έμφαση δίδεται στην υλοποίηση των επενδύσεων

Επισημαίνει μάλιστα ότι  ο πρόσθετος προϋπολογισμός – αν όλα τα σχέδια υλοποιηθούν - θα πρέπει να καλυφθεί από εθνικούς πόρους αλλά, τονίζει, ότι αυτό θα σημαίνει ότι η οικονομία ανακάμπτει και θα υπάρχουν κέρδη από  φόρους, εισφορές, θέσεις εργασίας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι για επιχειρήσεις με βαθμό κοντά στη βάση θα υπάρχουν πρόσθετοι όροι. Θα πρέπει να αποδείξουν μέχρι Φεβρουάριο ότι έχουν κάνει το 30% του προϋπολογισμού της επένδυσης. Εναλλακτικά θα πρέπει να εμφανίσουν ή  δάνειο ίσο με το 20% του ποσού ή  εγγυητική επιστολή από τράπεζα για την ιδιωτική συμμετοχή. Υπενθυμίζουν ότι πάντα υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το ΕΤΕΑΝ και τα υπόλοιπα εργαλεία ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου