Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλα Ρητά και Αποφθέγματα - Περί Λαθών

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάθομαι και σκέφτομαι διάφορα πράγματα. Είναι η περίοδος μιας περισυλλογής που προέρχεται τόσο από την οικονομική περίοδο που ξεκινά ο σχεδιασμός της κάθε φορά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, όσο και από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και της έναρξης των μαθημάτων στην σχολή στην οποία έχω την τιμή να διδάσκω. Στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Κάθε φορά και σε κάθε συζήτησή μου με τους σπουδαστές των τμημάτων της σχολής μας στα οποία μπαίνω αλλά και σε συζητήσεις μου μαζί τους σε διάφορα σεμινάρια αλλά και στα πλαίσια των διαφόρων εκδηλώσεων της σχολής, προσπαθώ να τους μεταδώσω μια θετική σκέψη και άποψη για την προσπάθεια που θα κάνουν τόσο ως σπουδαστές όσο και ως επαγγελματίες του αύριο.
Τους υπενθυμίζω πάντα ότι τα λάθη είναι κομμάτι του «παιχνιδιού» της ζωής, είναι κομμάτι της καθημερινότητας.
Κάνουν λάθη μόνο όσοι ενεργούν και όσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Αυτοί που δεν κάνουν τίποτε, αυτοί που αδρανούν, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται δεν κάνουν λάθη πολύ απλά επειδή δεν κάνουν τίποτε. Η δημιουργικότητα και η προσπάθεια του καθενός θα τον οδηγήσει σε λάθη μέσα από τα οποία όμως θα βελτιωθεί και θα ανακαλύψει τις λύσεις. Το χειρότερο για κάποιον ειδικά για κάποιον νέο άνθρωπο είναι να αδρανοποιηθεί και να μην μπει καν στην διαδικασία να κάνει λάθη. Αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στην ζωή του αφού δεν θα του έχει δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες να βρει τις αντοχές του να νικήσει τον εγωισμό του και να βρει τις λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματά του. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα του αφήσει εκείνο το αναπάντητο ΑΝ.. τι θα γινόταν ΑΝ έκανα αυτό ή το άλλο.
Τα λέω όλα αυτά τώρα πριν ξεκινήσει το εξάμηνο, πριν ξεκινήσει η ζωή τους για να μην φτάσουν στο σημείο να μετανιώσουν για τις επιλογές τους. Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να παροτρύνω όλους να κάνουν «λάθη» και να διδαχθούν από αυτά. Σκεφτόμενος όλα αυτά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% με το

«Τα λάθη για τα οποία ένας άνθρωπος μετανιώνει περισσότερο είναι εκείνα που δεν έκανε όταν είχε την ευκαιρία»  Ανώνυμος
Αμανιός Εμμ. Αντώνης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων AntAma Marketing Activities

Καθηγητής Μάρκετινγκ ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου