Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

17η Ανάρτηση Μάρκετινγκ - Ο κύκλος Ζωής του Προϊόντος




Ο κύκλος ζωής των προϊόντων είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας μελέτης στο σύγχρονο μάρκετινγκ αφού επιτρέπει σ’ αυτόν που σχεδιάζει τον στρατηγικό προγραμματισμό να προβλέπει τις αλλαγές μεταξύ των διαφόρων σταδίων του κύκλου ζωής και να προσαρμόζει τις απαιτούμενες αλλαγές στρατηγικής και να αναπροσαρμόζει το μίγμα μάρκετινγκ ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε σταδίου.
Ο κύκλος ζωής του προϊόντος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι όλη η χρονική περίοδος από την εισαγωγή του προϊόντος στην αγορά μέχρι και την απόσυρση του προϊόντος από αυτήν.
Τα στάδια του κύκλου ζωής του προϊόντος που μπορούμε να διακρίνουμε είναι τα παρακάτω:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συγκλονιστικός Διάλογος Καθηγητή – Φοιτητή για το αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ


Διαβάστε με προσοχή τον διάλογο και εξάγετε ο καθένας τα συμπεράσματά του!
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής
: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.:
Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο......
Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.:
Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.:
..
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.:
Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.:
Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ
.: ο.. .. Θεός..

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μάρκετινγκ 16η Ανάρτηση-Τα 4P's του Μάρκετινγκ - ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ


Το προϊόν

Το προϊόν αποτελεί την καρδιά του μίγματος μάρκετινγκ. Όλες οι επιχειρήσεις παράγουν προϊόντα και διαθέτουν υπηρεσίες που έχουν σαν στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που έχουν οι πελάτες τους.

Η αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας ουσιαστικά είναι η αγορά του οφέλους που πηγάζει μέσα από την χρήση του. Οι ορισμοί που μπορούν να δοθούν για το προϊόν είναι πολλοί και διάφοροι. Αυτό που ονομάζουμε προϊόν έχει κάποια χαρακτηριστικά και αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

1.     Το φυσικό αντικείμενο
που προσφέρεται στους χρήστες του προϊόντος ή της υπηρεσίας και αναγνωρίζεται από τα «φυσικά του χαρακτηριστικά». Σχήμα -μέγεθος – χρώμα – συσκευασία – όνομα
2.     Το κύριο προϊόν
που εκφράζει την ωφέλεια που αποκομίζει ο καταναλωτής από αυτό και τέλος
3.     Το Συνολικό Προϊόν
που περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο (φυσικού αντικειμένου-ωφέλειας) από την κατανάλωση ενός προϊόντος.
Ο Τ. Levit,  καθηγητής του μάρκετινγκ, τονίζει «….πλέον δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των τυπικών προϊόντων που παράγονται αλλά ανταγωνισμός μεταξύ των στοιχείων που οι επιχειρήσεις προσθέτουν πάνω στο προϊόν».

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Το Ελληνικό Ολοκαύτωμα του 2ου Π.Π. και το Κατοχικό Δάνειο


Tο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΑΚΑΥΤΩΜΑ στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο !!!!
Κατά την διάρκεια της Μάχης για την Ελλάδα περίπου 20,000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους στη μάχη, περισσότερο από 100,000 τραυματίστηκαν η έπαθαν κρυοπαγήματα, και πάνω από 20,000 υπέστησαν ακρωτηριασμούς. Περίπου 4,000 άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές, έχθρων και συμμάχων, οι οποίες κατέστρεψαν και εκατοντάδες κτίρια, μεταξύ των οποίων εκκλησίες, νοσοκομεία και σχολεία. Αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν συγκρίνονται με τις απώλειες που ο Ελληνικός Λαός υπέστη κατά την διάρκεια της Κατοχής. Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, ο πόλεμος προκάλεσε τουλάχιστον 578,000 θανάτους. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει θανάτους από την πείνα, αποτέλεσμα της απάνθρωπης οικονομικής πολιτικής των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής, την αντίσταση και μαζικές εκτελέσεις αντίποινας . Δεν περιλαμβάνει τους θανάτους από ασθένειες, όπως η φθίση και η μαλάρια, από τις απερίγραπτες κακουχίες, την διαρκή πεινά, τα τραύματα πολέμου, και την έκθεση στα στοιχεία της φύσης – όλα αποτέλεσμα της Κατοχής. Ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης έχει υπολογίσει ότι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε το 13% του πληθυσμού της.
Αυτό το κείμενο περιγράφει πολύ περιληπτικά πως χάθηκαν τόσες ζωές και πως επήλθε μια τεράστια καταστροφή υλικών αγαθών στην κατεχομένη Ελλάδα, κυρίως σαν αποτέλεσμα της δράσης των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Μπορείτε να κρατήσετε τους πελάτες σας ΠΙΣΤΟΥΣ ??


Phillip Kotler: «Το μάρκετινγκ δεν είναι η τέχνη που θα βρει έξυπνους τρόπους ώστε να διαθέσετε αυτό που κάνετε. Είναι η τέχνη της δημιουργίας πραγματικής αξίας για τον καταναλωτή»

Η πιστότητα των πελατών είναι μια μεγάλη υπόθεση και ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ την σύγχρονη επιχείρηση και ιδιαίτερα τα στελέχη των πωλήσεων. Η αξία της εμπιστοσύνης που δημιουργείται στον καταναλωτή και η συνεχής και πιστή σχέση του, είναι τεράστιας αξίας για μια επιχείρηση. Δεν υπάρχει  καμία αμφιβολία ότι η επιδίωξη της «πίστης» είναι ένας από τους βασικούς στόχους του μάρκετινγκ και η πραγμάτωση της ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μιας επιχείρησης. Οι πιστοί αγοραστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Το συγκλονιστικό μανιφέστο του Tommy Lee για την Ελλάδα


ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ! !!!!!!!

Πολλοί τον γνωρίζουν ως μουσικό και μέλος του συγκροτήματος Motley Crue
Άλλοι πάλι, όταν διέρρευσε το περίφημο βίντεο με τις ερωτικές του περιπέτειες με το απόλυτο αντικείμενο του πόθου εκείνα τα χρόνια, Πάμελα Άντερσον.
Πριν από όλα όμως, οTommy Lee δεν παύει να είναι ένας γεννημένος στην Αθήνα, ελληνικής καταγωγής, καλλιτέχνης που μέσα από το facebook στέλνει το δικό του μήνυμα για το τι σημαίνει Ελλάδα. 


Μέσα σε 385 λέξεις ο Tommy Lee αφήνει το ελληνικό κομμάτι της ψυχής του να «μιλήσει» και λέει πράγματα (έστω και αν κάποια από αυτά για ορισμένους μπορεί να είναι υπερβολικά) που όλοι –μα όλοι- τα έχουμε τουλάχιστον σκεφτεί. 

Από το Λος Άντζελες στο οποίο κατοικεί, ο Tommy Lee στέλνει και αυτός το δικό του μήνυμα (βασισμένο σε ένα mail που κυκλοφόρησε ευρέως παλιότερα), θυμίζοντάς σε όλους τι σημαίνει Ελλάδα. 
Διαβάστε το: 

Οι Ομιλίες των Ζολώτα - Σουκάκου στα Αγγλικά?? ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής κ. Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις.
Αιτία ως προς αυτό δεν ήταν μόνο το περιεχόμενό τους αλλά και η γλώσσα τους.
Υποτίθεται ότι η γλώσσα των λόγων ήταν η αγγλική.
Κατ' ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα είναι η Ελληνική.
Το ακροατήριό του αποτελούσαν οι σύνεδροι της Διεθνούς Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και δεν αντιμετώπισαν τότε κανένα πρόβλημα στην κατανόηση τού προφορικού κειμένου που ανέγνωσε ο Έλληνας καθηγητής.
Εκείνο τον καιρό, κατείχε την θέση τού διευθυντή Τραπέζης Ελλάδος και διαχειριστή του ελληνικού Δημοσίου Χρέους. Ακολουθεί ο λόγος της 26/9/1957:

Μάρκετινγκ 15η Ανάρτηση - Σχεδιασμός Markeitng Plan


Το πλάνο μάρκετινγκ (Marketing Plan) είναι ένα σχέδιο που απεικονίζει την στρατηγική μάρκετινγκ που προτίθεται να ακολουθήσει μια επιχείρηση καθώς και οι λεπτομέρειες που αφορούν τα προγράμματα και τις τακτικές μάρκετινγκ. Συνήθως συντάσσεται σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει τις διαθέσιμες και δυνατές επιλογές τόσο σε στρατηγικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη μορφή ενός πλάνου μάρκετινγκ, αφού αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε επιχείρησης. Θα μπορούσαμε να πούμε όμως ότι η γενική δομή ενός πλάνου μάρκετινγκ καθώς και κάποια σημαντικά δεδομένα που θα πρέπει να περιέχει είναι: