Green Family το Ελληνικόν

Green Family το Ελληνικόν
Σε αυτήν την σχέση δεν υπάρχει χημεία.. μόνο φυσική

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Περίεργο ε ?????


1. Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο, όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;
2. Δεν είναι περίεργο πού 2 ώρες σας φαίνονται πολλές, όταν είστε στην εκκλησία,    ενώ σας φαίνονται λίγες, όταν παρακολουθείτε μια καλή ταινία;

3. Δεν είναι περίεργο το ότι Δεν βρίσκετε λόγια να πείτε όταν προσεύχεστε, αλλά Δεν έχετε κανένα πρόβλημα όταν σκέφτεστε για ποιό πράγμα θα μιλήσετε με έναν φίλο;

4. Δεν είναι περίεργο το πόσο «δύσκολο» και «βαρετό» είναι να διαβαστεί ένα κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, ενώ πόσο εύκολα διαβάζονται 100 σελίδες ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος;

5. Δεν είναι περίεργο το ότι  καθένας θέλει εισιτήρια για μπροστινές θέσεις σε συναυλίες και αγώνες, αλλά προτιμά να κάθεται στα τελευταία καθίσματα της εκκλησίας;

6. Δεν είναι περίεργο το ότι πρέπει να ξέρετε για μια εκδήλωση της εκκλησίας 2-3 εβδομάδες πριν από την ήμερα πού θα πραγματοποιηθεί, ώστε να μπορέσετε να την βάλετε στον προγραμματισμό σας, αλλά μπορείτε για άλλα γεγονότα να... αποφασίσετε και την τελευταία στιγμή;
7. Δεν είναι περίεργο το πόσο δύσκολο είναι να μάθετε κάτι πού σχετίζεται με το Θεό, ώστε να το μοιραστείτε με άλλους, αλλά το πόσο εύκολο είναι να μάθετε, να καταλάβετε και να διαδώσετε ένα κουτσομπολιό;

8. Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύετε αυτά πού γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλετε για τα λόγια της Αγίας Γραφής.

9. Δεν είναι περίεργο πού  καθένας θέλει μια θέση στον ουρανό, αλλά Δεν θέλει να πιστέψει, να κάνει  να πει κάτι για να φτάσει εκεί;

10. Δεν είναι περίεργο το πόσο εύκολα στέλνετε ανέκδοτα σε e-mails τα οποία προωθούνται δεξιά κι αριστερά, ενώ το σκέφτεστε διπλά όταν πρόκειται να στείλετε ένα μήνυμα για τον Θεό;

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων 2009

Για όσους δεν θυμούνται παραμονές εκλογών οι εφημερίδες που στήριζαν τον Γ.Α.Π. σε όλο τους το μεγαλείο...
Ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που θέλει να κερδίσει και τις εκλογές που ήταν???
Όλα αυτά μας θυμίζουν ΠΟΙΟΙ στήριξαν ΠΟΙΟΥΣ με όλες τους τις δυνάμεις...
Απλά για να μην μας περνάνε για κουτόφραγκους....

Μάρκετινγκ 6η Ανάρτηση - Καθορισμός - Ιδιότητες Στόχων


            Ένα βασικό λάθος είναι να υποστηρίζει κάποιος ότι ο μοναδικός στόχος που έχει μια επιχείρηση είναι η πραγματοποίηση κερδών. Μια λεπτομερής ανάλυση μπορεί να μας δείξει ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν διάφοροι στόχοι που μια επιχείρηση μπορεί να θέσει και να επιδιώκει να κατακτήσει (π.χ. αύξηση μεριδίου αγοράς, ικανοποίηση αναγκών προσωπικού και κοινωνική πολιτική κλπ). Επιχείρηση η οποία δεν βάζει στόχους σε όλα τα επίπεδα και για όλη την δράση της ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης. Φυσικά οι στόχοι θα πρέπει να διατυπώνονται με σαφήνεια και θα πρέπει να γνωστοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο σ’ εκείνους που έχουν σχέση με την εκτέλεση τους.

  
Κάποιες από τις ιδιότητες που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τους στόχους είναι:

Θα πρέπει να είναι απολύτως κατανοητό απ’ όλους το περιεχόμενο και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του στόχου. Η γραπτή διατύπωση βοηθά στην κατανόησή του αλλά και το κυριότερο δεσμεύει το προσωπικό για την επίτευξή του.

Πρέπει οι στόχοι που τίθενται να μπορούν και να υλοποιηθούν μέσα από τις δυνάμεις που διαθέτει η επιχείρηση.

Για να αποφευχθεί η σύγχυση, θα πρέπει η επιχείρηση να ιεραρχήσει τους στόχους της με  σειρά προτεραιότητας, αρχίζοντας από τον σημαντικότερο και καταλήγοντας σε αυτούς που έχουν την  μικρότερη σπουδαιότητα για την επιχείρηση. Θα πρέπει δηλαδή να καθοριστεί η σειρά πραγματοποίησής τους.

Οι στόχοι θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με την αποστολή, τις στρατηγικές επιλογές αλλά και την πολιτική της επιχείρησης

Αφού καθοριστούν οι Στρατηγικοί στόχοι μιας επιχείρησης ξεκινά ο καθορισμός των στόχων σε επίπεδο λειτουργικό. Αμέσως μετά ακολουθούν οι πολιτικές και οι στρατηγικές που θα ακολουθηθούν ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ


Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ… για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε πολύ ΤΙ και ΠΟΙΟΝ θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές..
Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται να ψηφίσουμε….
Τι επιλογές θα κάνει ο καθένας από εμάς είναι προσωπικό του ζήτημα και δεν με αφορά, αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ψηφίσουμε..
Παρακάτω σας παραθέτω μια σειρά από γνώμες σχετικές με τις εκλογές αλλά και τους πολιτικούς..

Bismarck
    «Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές»
Emma Goldman
    «Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες»
Oscar Ameringer 
 «Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε»
Henry Menken
 «Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο»
Ανώνυμος
 «Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός»
 Μικρό Κομματικό Λεξικό
 «Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση»
  «Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λπ.»
Ανώνυμος  
«Μην πεις ποτέ «μαλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα. 
i) Για προσβολή προσωπικότητας,
ii) Για περιύβριση αρχής και
iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού»
 Frank McKinney
  «Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο, 
         αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος
»
Robert Oren
   «Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις»
Αθανάσιος Κανελλόπουλος
    «Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. 
             Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία
»
 Ροΐδης
«(για διατελέσαντα υπουργό) Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή»
Friedman
    «Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη     από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα»
 George Nathan
    «Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. 
                         
Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν»
ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ!!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΚΥΡΟ!!!

Γιατί οι Ευρωπαίοι Δεν Θέλουν τους Έλληνες….


Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.
Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα και προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά.
Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα ..... κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!…
Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει… τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο.
Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του!
Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά.
Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι».
Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του!
Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, και εκδικείται:
«Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους… και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».
Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:
«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες!
Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»!
Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος.
Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες!
Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλον φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!…
Σιγά-σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση ̈ ελληνικό παρελθόν ̈.
Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό».
Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική.

Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη!
Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη!
Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα!
Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει…
Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία.
Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές!
Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης!
Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο      ̈ Τέλος ̈…
Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό!
έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε.
Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!…
Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε…
Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!… η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε.
Ο σύγχρονος «πολιτισμένος» άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος
Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη…
Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ.
Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε!
Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του!
Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»!

Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα:
«Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι…».

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο Δωδεκάλογος της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο


Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας.
Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαιμουδιές στα στατιστικά στοιχεία, τις δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η ένταξή μας στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σημίτη για μοιραίο πολιτική λάθος , όλα δείχνουν ότι είναι αναπόφευκτη η συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για να ερευνήσει τι έγινε και μπήκαμε στο.....
μνημόνιο και στο βάθος να αχνοφαίνεται το ειδικό δικαστήριο.

Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις

1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ...........
ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»

2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.

3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.

6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.

7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.

Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .

9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.

10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.

12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας. 

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Marketing - 5η Καταχώρηση SWOT Analysis


            Η ανάλυση SWOT που προκύπτει από τις Αγγλικές λέξεις, Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats ( Δυνατά Σημεία, Αδύνατα Σημεία, Ευκαιρίες, Απειλές), είναι ένα σημαντικό εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού το οποίο χρησιμοποιείται για την ανάλυση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης, όταν αυτή θα πρέπει να πάρει αποφάσεις σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί.


ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΛΕΣ
Strengths/ Δυνατά Σημεία
Opportunities/ Ευκαιρίες
ΚΑΚΕΣ
Weaknesses/Αδύνατα Σημεία
Threats/Απειλές

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα δυνατά και αδύνατα σημεία αφορούν ουσιαστικά το εσωτερικό περιβάλλον μιας επιχείρησης αφού προκύπτουν από τους εσωτερικούς πόρους της επιχείρησης (π.χ. ικανότητες προσωπικού, ιδιότητες προϊόντων, τεχνογνωσία, χρηματοοικονομική κατάσταση της επιχείρησης, έρευνα και ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις κλπ.)
Οι ευκαιρίες και οι απειλές αντίθετα αντανακλούν μεταβλητές που δεν έχουν να κάνουν με την λειτουργία της επιχείρησης, είναι έξω από αυτήν και χαρακτηρίζουν το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται. Η επιχείρηση θα πρέπει να εντοπίσει, να προσαρμοστεί ή ακόμη και να προσαρμόσει τις μεταβλητές αυτές. (π.χ. ανταγωνισμός και επίπεδο ανταγωνισμού, είσοδος νέων ανταγωνιστών στην αγορά, νομικό περιβάλλον και τυχόν νέες ρυθμίσεις, δημιουργία ή εμφάνιση νέων αγορών, πολιτικό περιβάλλον, οικονομική κατάσταση και ρυθμός ανάπτυξης κλπ.)
Στην ανάλυση SWOT και κατά την εφαρμογή της επιχειρείται να δοθούν αντικειμενικές απαντήσεις και απαντήσεις όσο το δυνατόν πιο ποσοτικοποιημένες σε ερωτήματα:
Strengths/ Δυνατά Σημεία
1.      Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης;
2.      Ποιο είναι το πιο ανταγωνιστικό προϊόν ή υπηρεσία της επιχείρησης;
3.      Ποιοι είναι οι πόροι της επιχείρησης που θεωρούνται μοναδικοί;
4.      Ποιοι πόροι της επιχείρησης έχουν το χαμηλότερο κόστος;
5.      Τι θεωρείται ως δύναμη της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση;

Weaknesses/Αδύνατα Σημεία
1.      Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί;
2.      Τι θα έπρεπε να αποφευχθεί;
3.      Τι θεωρείται ως τοπική αδυναμία της περιοχής δράσης της επιχείρησης;

Η παραπάνω ανάλυση Δυνατών και Αδυνάτων Σημείων της επιχείρησης είναι απαραίτητο να γίνεται τόσο από την εσωτερική οπτική όσο και από την οπτική των πελατών. Επίσης η ανάλυση αυτή οφείλεται να γίνεται και σε σχέση με τον ανταγωνισμό της επιχείρησης.
Opportunities/ Ευκαιρίες
1.      Ποιες είναι οι καλές ευκαιρίες που υπάρχουν;
2.      Ποιες είναι οι ενδιαφέρουσες τάσεις που αφορούν την περιοχή δράσης της επιχείρησης;
3.      Ποιες είναι οι αλλαγές στην τεχνολογία και ποιες οι δυνατότητες  εφαρμογών της από την επιχείρηση;
4.      Ποιες είναι οι αλλαγές στην πολιτική του κράτους και αφορούν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της επιχείρησης;
5.      Ποιες είναι οι αλλαγές στα δημογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση;
6.      Ποια τοπικά γεγονότα έχουν ενδιαφέρον ή επηρεάζουν την λειτουργία της επιχείρησης;
Με τον εντοπισμό των ευκαιριών θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα που έχει η επιχείρηση να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Θα πρέπει να γίνεται μια επανεκτίμηση των δυνατοτήτων της επιχείρησης ώστε να διαπιστωθεί αν πραγματικά μπορεί να κερδίσει από την διαφαινόμενη ευκαιρία.
            Threats/Απειλές
1.      Ποια εμπόδια εμφανίζονται;
2.      Τι κάνουν οι ανταγωνιστές;
3.      Ποιες είναι οι αλλαγές των προδιαγραφών για τα παραγόμενα προϊόντα ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες της επιχείρησης;
4.      Οι τεχνολογικές αλλαγές απειλούν ή τονώνουν την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση;
5.      Υπάρχουν χρηματοοικονομικά προβλήματα;
6.      Είναι πραγματική απειλή για την οικονομία της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση, κάποια από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν;
Η ανάλυση SWOT δεν αποτελεί από μόνη της μια πλήρη μελέτη ενός θέματος, αλλά είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μας βοηθά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, στα πλαίσια ενός πλάνου Μάρκετινγκ αφού αποτελεί ένα από τα βασικά του συστατικά.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ......


Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια. Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία. Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά με αυτό το γέλιο της φωτογραφικής επιτήδευσης. 
Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτά.
10 χρόνια πριν ακριβώς. 
Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη. Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες.
Στις τράπεζες-μία σε κάθε γωνία-ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα.
Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.
Οι εργολάβοι χτίζουν, οι μιζαδόροι κονομάνε, οι τραπεζίτες κερδίζουν και οι πολίτες απλώς δεν θέλουν να ξέρουν. 10 χρόνια πριν, η Ελλάδα είχε αφήσει την μοίρα της στα περιποιημένα χέρια του Παπαδήμου. 
Εορτοδάνια, διακοποδάνεια, ευτυχία σε 12 άτοκες δόσεις. 
Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φαντάζει η φωτογραφία μια μεγάλη φάρσα
Αυτοί που ανόητα σύγκριναν τότε τη Γερμανία με την Ελλάδα, έχουν γονατίσει σήμερα μπροστά της και κλαίνε.
Αυτή τη φορά υπόσχονται πως θα μας βγάλουν από την κρίση που μας έριξαν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα εκείνης της εποχής. 
Ο Παπαδήμος είναι πλέον πρωθυπουργός στη θέση του Σημίτη : στον ίδιο ακριβώς ρόλο, με τον ίδιο ακριβώς στόχο.
Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια.
Πόσα θα χρειαστεί να καταλάβουμε;
Καληνύχτα Ελλάδα..

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Εύχομαι σε όλους και σε όλες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ &
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!
Η Ανάσταση του Κυρίου ας αποτελέσει την αρχή και το μήνυμα για την προσωπική ανάσταση του καθενός μας αλλά και την αρχή για την ανάσταση της πατρίδας μας..

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι Ρώσοι σώζουν τον ελληνικό τουρισμό


Η θεαματική αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών που ήρθαν πέρσι στη χώρα μας οδήγησε σε πλεόνασμα το ταξιδιωτικό ισοζύγιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8.238,2 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 10,5% σε σύγκριση με το 2010, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 5,1%.
Αυτό με τη σειρά του ήταν αποτέλεσμα της αύξησης ταξιδιωτών κατά 9,5%, με τη μέση δαπάνη ανά ταξίδι να παραμένει σταθερή στα 639,5 ευρώ. Στα ίδια περίπου με το 2010 έμεινε η δαπάνη ανά διανυκτέρευση (69,6 ευρώ) και η μέση διάρκεια παραμονής (9,2 διανυκτερεύσεις) ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παρουσίασε αύξηση κατά 7,7%.
Στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, το 2011 σημειώθηκε αύξηση κατά 9,3%, χάρη στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εισπράξεις από τη Ρωσία ανέβηκαν κατά 49,8% ενώ αυτές από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27 είχαν αύξηση 5,8%, με τις αφίξεις από τη Γερμανία να έχουν ανοδική τάση κατά 13,2%. 
Όσον αφορά τις εισπράξεις ανά λόγο ταξιδιού, ο κύριος όγκος έχει σχέση με ταξίδια για προσωπικούς λόγους και κυρίως για αναψυχή.
Πηγή:www.news247.gr
Σχόλιο AntAma : Το σίγουρο είναι ότι η συνεργασία με την Ρωσία θα μπορούσε να είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε πάρα πολλά επίπεδα και όχι μόνο στον Τουρισμό. Μακάρι στο μέλλον να επανέλθει η διάθεση για συνεργασία και στο ενεργειακό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, πολιτικό κ.λπ. Αυτή η συνεργασία μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές

Μάρκετινγκ - 4η Ανάρτηση


Προγραμματισμός Μάρκετινγκ

            Όπως έχουμε αναφέρει, το Μάρκετινγκ συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια μιας επιχείρησης ή ενός οικονομικού οργανισμού να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Για να το επιτύχει αυτό η επιχείρηση είναι απαραίτητο να προγραμματίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
            Ως προγραμματισμό θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την διαδικασία καθορισμού των στόχων καθώς και την επιλογή μιας πορείας που θα μας οδηγήσει σ’ αυτούς τους στόχους. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος και για ακόμη ένα σημαντικό λόγο. Την υλοποίηση των στόχων τους οποίους έβαλε η επιχείρηση.

            Η Διαδικασία του Προγραμματισμού

            Η διαδικασία του προγραμματισμού είναι μια κυκλική πορεία, που είναι συνεχής και αδιάλειπτη. πρέπει να απαντηθούν πέντε βασικά ερωτήματα για να κατανοήσουμε την διαδικασία του προγραμματισμού.
1.      Που βρισκόμαστε;
Αφορά την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση στο παρόν.
2.      Που θέλουμε να πάμε;
Αφορά τον στόχο που έχουμε θέσει και το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε την επιχείρηση.
3.      Πως θα πάμε;
Αφορά την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε ώστε να φτάσουμε στον στόχο που έχουμε θέσει κατά την διαδικασία που περιγράψαμε στην προηγούμενη ερώτηση.
4.      Πως ξέρουμε ότι πηγαίνουμε εκεί που θέλουμε;
Αφορά διαδικασίες ελέγχου για το αν και κατά πόσον οι αποφάσεις μας, οδηγούν την επιχείρηση στον στόχο. Αφορά ουσιαστικά τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για την επίτευξη του στόχου.
5.      Πως θα μάθουμε αν φτάσαμε στον στόχο;
Αφορά την αξιολόγηση και των έλεγχο των αποτελεσμάτων που πετύχαμε.

Επίπεδα Προγραμματισμού

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της επιχείρησης είναι αυτή που βάζει τους στόχους επιχείρησης αλλά και αυτή που καθορίζει την γενική στρατηγική μέσω της οποίας θα επιδιώξει να καταφέρει να φτάσει τον στόχο που έθεσε. Έχουμε λοιπόν πρώτα απ’ όλα τον Στρατηγικό Προγραμματισμό και ακολουθούν όλα τα άλλα στάδια προγραμματισμού με έμφαση στο αμέσως επόμενο στάδιο που είναι ο Λειτουργικός Προγραμματισμός. Ο λειτουργικός προγραμματισμός υλοποιείται από τις λειτουργικές διευθύνσεις και τα διάφορα τμήματα της επιχείρησης. Ο λειτουργικός προγραμματισμός προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης. Όλοι οι επι μέρους λειτουργικοί προγραμματισμοί πηγάζουν από τον Στρατηγικό προγραμματισμό, ο οποίος και κατευθύνεται από την διοίκηση της επιχείρησης σε αντίθεση με τους λειτουργικούς που υλοποιούνται από τα διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό των λειτουργικών τμημάτων της επιχείρησης.
Βασικά στοιχεία για την υλοποίηση των παραπάνω βασικών προγραμματισμών είναι η συνεχής πληροφόρηση και η αναπροσαρμογή τόσο των στόχων όσο και των ίδιων ακόμη των στρατηγικών, σε ορισμένες περιπτώσεις.


Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ - 3η Ανάρτηση


Πεδία Εφαρμογής του Μάρκετινγκ

            Η εφαρμογή της φιλοσοφίας και των αρχών του μάρκετινγκ δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Μπορούν να εφαρμοστούν από κάθε επιχείρηση, από μικρές ατομικές επιχειρήσεις, από εταιρίες, από Ν.Π.Ι.Δ., από κρατικούς φορείς, από αθλητικά σωματεία, από οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και φυσικά όπως προείπαμε από όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά και έχουν σαν στόχο το κέρδος.
            Χαρακτηριστικά πεδία εφαρμογής του μάρκετινγκ είναι:

Κατά την εφαρμογή του μάρκετινγκ σε επιχειρήσεις που διαθέτουν καταναλωτικά προϊόντα, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι έχουν στο επίκεντρο τον πελάτη και στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του. Σημαντική προσπάθεια από την πλευρά των επιχειρήσεων αυτών κατά την εφαρμογή των αρχών και της φιλοσοφίας του μάρκετινγκ γίνεται για την διατήρηση των υπαρχόντων πελατών αλλά και για την δημιουργία ικανοποιημένων πελατών μέσω της κατανάλωσης των προϊόντων που παράγονται από την επιχείρηση.

Τα βιομηχανικά προϊόντα συνήθως διατίθενται σε επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα της οικονομίας. Συνεπώς το μάρκετινγκ των βιομηχανικών προϊόντων στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα της οικονομίας.

Ουσιαστικά διέπεται από τις ίδιες αρχές που διέπουν και το μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων. Αξίζει να αναφέρουμε δύο μεγάλες κατηγορίες υπηρεσιών που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το μάρκετινγκ.
που έχει σαν στόχο την προβολή μιας περιοχής, μιας χώρας ή πολλές φορές κάποιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού π.χ. αγροτουρισμός
 που ουσιαστικά αναφέρεται στο μάρκετινγκ που ακολουθούν οι τράπεζες και έχει σαν στόχο την προώθηση όλων των χρηματοοικονομικών προϊόντων που αυτές προσφέρουν στους πελάτες τους.           

Έχει σαν στόχο την διεύρυνση των ξένων αγορών για την επιχείρηση αλλά και ένα μίγμα λειτουργιών της επιχείρησης από την παραγωγική διαδικασία, την ανάπτυξη δικτύων πωλήσεων ακόμη και την δημιουργία μικτών επιχειρήσεων στις ξένες αγορές που δραστηριοποιείται η επιχείρηση.


Τα προγράμματα επικοινωνίας διαφόρων οργανισμών ή Υπουργείων που αφορούν κοινωνικά θέματα, όπως π.χ. η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η προστασία των δασών, ο καθαρισμός των ακτών, η προστασία του περιβάλλοντος κ.α. διέπονται από την φιλοσοφία των αρχών του μάρκετινγκ.

Η προβολή πολιτιστικών γεγονότων και εκδηλώσεων όπως π.χ. τα Δημήτρια που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, εικαστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, διέπονται επίσης από την φιλοσοφία του μάρκετινγκ. 

Η εφαρμογή των αρχών και της φιλοσοφίας του μάρκετινγκ στον πολιτικό στίβο είναι πλέον επιτακτική. Η επικοινωνιακή δραστηριότητα, οι προεκλογικές καμπάνιες των κομμάτων και των υποψηφίων, η προσέλκυση των ψηφοφόρων, εντάσσονται μέσα στις επιταγές που το σύγχρονο μάρκετινγκ επιβάλλει.

Η προβολή πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, παγκόσμιας εμβέλειας, μέσω αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και η χορηγική τους πολιτική σε αθλητικά σωματεία δείχνει και αποδεικνύει την πολύ μεγάλη δυναμική που αναπτύσσεται στον χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ.

Η προβολή της χώρας κυρίως στο εξωτερικό, ιδίως με τις προωθητικές ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού, αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εικόνα για την χώρα. Η ανάληψη και διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες, η ασφάλεια της χώρας, η οικονομική και πολιτική σταθερότητα είναι τομείς που η χώρα προβάλει με στόχο την προσέλκυση ξένων επισκεπτών αλλά και ξένων επενδυτών. Όλες οι ενέργειες που κάνει η χώρα ώστε να επιτύχει τους παραπάνω στόχους διέπονται και καθοδηγούνται από τις αρχές και την φιλοσοφία του μάρκετινγκ.

Θεωρητικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν διαφέρει σε τίποτε η εφαρμογή του μάρκετινγκ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με την εφαρμογή του στις μεγάλες επιχειρήσεις. Πρακτικά όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές αφού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προσωπικές επιχειρήσεις. Η έλλειψη γνώσης για την λειτουργία του μάρκετινγκ από τον επιχειρηματία, η δυσπιστία αλλά και οι περιορισμένοι πόροι έχουν σαν αποτέλεσμα την μικρή εφαρμογή των λειτουργιών του μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις αυτές.

Φυσικά όσο οι επιχειρήσεις αυτές μεγαλώνουν, όσο αυξάνει η δραστηριότητά τους και από την απλή εμπορική δραστηριότητα περνάνε σε πιο πολύπλοκα στάδια, διαπιστώνουν την ανάγκη εφαρμογής των αρχών του μάρκετινγκ αλλά και της συστηματικής ακολουθίας της φιλοσοφίας του. Η επιτυχία μιας επιχείρησης δεν εξασφαλίζεται με μια απλή ακολουθία κανόνων και λειτουργιών του μάρκετινγκ μόνο, αλλά με την αλλαγή φιλοσοφίας όλης της επιχείρησης όσον αφορά το μάρκετινγκ και την πλήρη εναρμόνιση όλων των δραστηριοτήτων της στην φιλοσοφία του μάρκετινγκ. Το μάρκετινγκ μπορεί να είναι απλό, πρακτικό και καθημερινό. Αυτό που σίγουρα όμως είναι γεγονός, είναι ότι η εφαρμογή του σε κάθε μορφής και μεγέθους επιχείρηση είναι πλέον απαραίτητη.